MENÜ

Efes, rötar yaptı

Abone Ol Google News

Real Madrid'in seriyi uzatabilmesi için Efes'i düzenden çıkarmak, bambaşka bir basketbol oynanmasını sağlaması gerekiyordu. Laso, Tavarez'in de yokluğunda yüksek bir alan savunması ile başladı maça. 1-2-2 yerleşen ardından adam paylaşan bu savunmayı çözmekte zorlandı Efes. İlk 8 üçlüğün hiçbirinde isabet bulamadı, 5 dakika sayı atamadı ama periyot 15-15 sona erdi.

Haberin Devamı

Daha sonra Beaubois şutları sokmaya başlayınca, iyi savunma yapan Lacivert-Beyazlılar, skoru 14-15 seviyelerinde hep önde götürdü.

Bu alan savunması karşısında Larkin-Simon'un yanı sıra iki 4 numara Moerman ve Singleton da hiç devreye girememişti.

Fakat 29 sayıyla oynayan Micic'in enfes performansı ile Efes rahat bir şekilde Final-Four'a kalıyordu.

Skora odaklandılar

Skorboard 35. dakikayı gösterdiğinde Anadolu Efes 74-61 öndeydi.

Ama ne olduysa bu dakikadan sonra oldu. Efes, oynamayı bırakıp skora odaklandı. Son 5 dakikada neredeyse hiç pas yapmadılar. Ya Micic ya Larkin 20 saniye top çevirip birebir üretmeye çalışınca olanlar oldu.

Haberin Devamı

Real Madrid bu bölümde, Llull, Abalde ve Fernandez ile tam 5 üçlük bulunca, 19-2'lik seri rakibe mucize bir galibiyet getirdi.

Real yoktan varoldu. Tabii ki tehlikeli bir durum. Ama gerçekçi olmak gerekirse, Anadolu Efes her alanda rakibinden çok üstün. Rakibi havaya soktular ama tamamen kendi hataları nedeniyle.

Final-Four için iki günlük bir rötar oldu. Real'de oynadığı son üç maçı ortalama 25'le kazanan Anadolu Efes, son 5 dakika kendi oyununu oynasa benzer bir galibiyet gelirdi.

Artık bu maçı unutup, yarına odaklanmak gerekli. Real yine kaos yaratmak isteyecek ama bu şekilde sadece bir kez kazanabilirler...

YORUM YAZ