MENÜ

Efes harika başladı

Abone Ol Google News

Sezonu harika oynayan ve saha avantajını eline geçiren Anadolu Efes, Play-Off ilk maçında hata yapmadı. Buradaki son maçta 37 sayı üreten Larkin’in resitali ile Barcelona’yı 22 farkla yenen Lacivert-Beyazlılar, maça öyle bir başladı ki, acaba bir farklı galibiyet daha geliyor mu diye düşündük.

Haberin Devamı

Simon, Miçiç, Moerman arka akaya üçlükler atarken, Dunston da pota altını domine ediyordu. İlk periyotta 8 asistin yanında, hiç top kaybı yapmayan Anadolu Efes, 13 sayı farka ulaşıp kusursuz bir hücum performansı sergiledi. Ardından Barcelona, iki oyun kurucusu Heurtel ve Pangos’la dengeyi kurdu. İkili oyun savunmasında Tomiç’i kontrol etmeye çalışan Efes, oyun kuruculara baskı yapmıyordu. Bu savunma stratejisi maçın genelinde işe yaradı aslında.

Ribauntlarda denge sağlandı

Lacivert-Beyazlılar’ın rakibe oranla en dezavantajlı tarafı ribauntlardı çünkü. Ama dün bütün oyuncular ribauntlara konsantreydi ve burada denge sağlandı. Simon ve Miçiç’in 5’er ribaunt almaları bunun göstergesiydi. İkinci yarıda da oyunun tek hakimi Efes’ti aslında. Maçın erken kopmamasının nedeni ise üçlük isabet oranının yüzde 35’te kalmasıydı. Barcelona zaman zaman 1-3-1 alan savunması denedi, Miçiç, Larkin, Simon, Beaubouis gibi oyuna yön veren oyuncularla her seferinde boş şutu buldu Efes.

Haberin Devamı

Ama 34 üçlüğün tam 22 tanesi kaçtı. Yoksa oyunun sonunda skor bu kadar sıkışmazdı. Larkin 4. çeyrekte kritik anlarda yine görevinin başındaydı. Noktayı ise maçın kahramanı Miçiç koydu. Barcelona, 2. maçta bazı şeyleri değiştirmek zorunda. Efes’in savunma konsantrasyonu harikaydı. Hücumda zaten ligin en iyilerinden biriler. Yarın da bir kaza olmazsa, 18 yıllık hasretin son bulma ihtimali çok ama çok artar

YORUM YAZ