MENÜ

Efes emin adımlarla

Abone Ol Google News

Anadolu Efes, her ne kadar üst düzey maç kazanamasa da şu ana kadar alması gereken bütün maçları aldı. Gran Canaria da bu tip maçlardan biriydi.

Haberin Devamı

Coach Ergin Ataman, bu yılın başarılı ikilisi Miçiç ve Beaubois’yu kenarda tutarken, Larkin ile oyuna başladı. Simon, 4 dakikada hiç kaçırmadan 10 sayı atarken, Larkin’in asistleri ile 22-12 öne geçen Efes, periyodu da 26-19 önde bitirdi.

Ne zamanki, oyuncu değişiklikleri başladı, Lacivert-Beyazlılar oyun ritmini kaybetti. Miçiç- Beaubois ikilisi kenardan gelip hiç katkı veremezken, çok fazla top kaybı yaptı. Gran Canaria, 10-0’lık seri ile geriden gelip öne geçti, devreyi de 46-43 galip bitirdi.

Doğuş’un hareketi kırılma anı oldu

Maçın kırılma anı, Doğuş’un yere atladığı pozisyon oldu. Zaten Efes’in kazandığı maçlarda Doğuş-Dunston ikilisinin savunma performanslarının ön plana çıktığını görüyoruz. Doğuş’a ayak uyduran Dunston’un, kaptığı top sonrası yaptığı smaç, Miçiç’in kaptığı top sonrası attığı üçlük işin rengini değiştirdi. Bir anda 10 sayı öne fırlayan temsilcimiz, final periyodunda Larkin ve maç sonlarını felaket oynayan, ama bu kez tam tersini yapıp yıldızlaşan Miçiç’in sayıları ile farka koştu.

Haberin Devamı

Simon 3/3 iki sayı, 5/6 üç sayı gibi müthiş bir yüzdeyle 25 sayı atıp, takıma liderlik yaptı. Efes, yine Doğuş’un 10 dakikanın üzerinde oynadığı bir maçı daha kazandı.

Önümüzdeki 3 haftada Olympiakos ve Barcelona’yı evinde ağırlayacak olan Lacivert-Beyazlılar, takipçilerini devirdiği taktirde, ilk dördü, dolayısıyla Play-Off’ta saha avantajını ele geçirmek adına çok büyük avanataj yakalayacak.

YORUM YAZ