MENÜ

Efes çok yol katetmiş

Abone Ol Google News

Kalite olarak çok üst düzeyde değildi belki ama, mücadele, çekişme ve savunma sertliği açısından keyifli bir final izledik Ankara’da...

Haberin Devamı

Aslında, Fenerbahçe’den çok, Anadolu Efes daha çok merak ediliyordu. Kanarya’da yenilerden sadece Lauvergne parkede yerini alırken, yabancılardan Vesely, Guduriç ve Ennis dışarıda kalmıştı. Ergin Ataman ise Shane Larkin’i tribüne gönderirken, oyun kurucu pozisyonu için Beaubois ve Miçiç’i tercih etmişti. Miçiç tercihi, belki de maçın kazanılmasını sağladı. Lacivert-Beyazlılar, 9 yeni transfere rağmen, çabuk gelişim sağlamış, uyum sorununu yaşamamış göründü.

Özellikle bu kadar üst seviyede savunma yapmalarını hiç beklemiyordum. Hele ki sezon başında. Maçın MVP’si seçilen kaptan Doğuş, yazın milli takımda da çok iyi işler yapmıştı. O özgüven, kulübüne de yansımış. Fenerbahçe oyun kurucularına inanılmaz baskı yaptı, 2 top çaldı, hiç kaçırmadan 13 sayı attı, 5 ribaunt ve 3 asistle kupanın Efes’e gelmesinde önemli rol oynadı. Dunston hücumda çok ortalarda görünmedi belki ama bu kadar kısır geçen maçta yaptığı 4 blok çok değerliydi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe ise daha oturmuş kadro olmasına rağmen, çok hazır görünmedi. Sezonu geç açmışlardı. Çok milli oyuncuları vardı. Biraz daha zamana ihtiyaçları olacak. Ligde ise 5 yabancılı sistemde, yerlilerden daha fazla katkı almaları gerekecek. Dün biraz Ahmet, çokça Sloukas vardı, diğerleri ortalarda gözükmedi. Sloukas son üçlüğü atsa, neredeyse tek başına takımına kupa kazandıracaktı ama şampiyonluk hak edene gitti.

YORUM YAZ