MENÜ

Devler harika

Abone Ol Google News

Çok iyi bir hazırlık dönemi, teknik kadro ve oyuncuların konsantreleri, emekleri boşa çıkarmadı ve ikinci turda hedeflenenen 2. galibiyet de geldi. Slovenya her ne kadar eksik olsa da, son Avrupa Şampiyonu ve tehlikeli bir rakipti. Ama Türkiye, tam kadro olunca işler de bambaşka oluyor. Maçı defalarca koparma noktasına getirdik, buralarda biraz aceleci davrandık. Biraz da son kozunu oynayan Slovenler direnince, son ana kadar heyecan yaşadık ama her kritik anda bir başka yıldızımız sahne aldı. Furkan ve Cedi, oynadıkları 4 resmi maçta da 20 sayı ortalama yakalayıp, görevlerini fazlasıyla yerine getirdi. Onlara çok teşekkür edip NBA’e gururla yolluyoruz. Ersan da son 2 maçta büyük katkı verdi.

Haberin Devamı

Kötü maç yönetiyorlar

Dün, Wilbekin maça 3/3 üçlükle başlarken, 6/8 ile bitirdi, tam 22 sayı üretti. Geçen yılki Avrupa Şampiyonası’ndan bu yana hakem sorunu da yaşıyoruz. FIBA hakemleri çok yetersiz. Kötü maç yönetiyorlar ama oyunun geneline baktığımızda durum hep bizim aleyhimize oluyor. Karadağ maçında da fauller 5’e ‘0’ başlamıştı, dün de aynısı oldu. Semih 5’ledi, Cedi, Furkan, Sertaç ve Ege 4’er faulle maçı bitirdi. Doğuş, olgunluk dönemini yaşıyor. Sayı atamadı belki ama tam 7 asist yaptı. 9 serbest atış ve sayısız turnike kaçırdık, yüzde 41’le şut atmamıza rağmen 86 sayı ürettik.

Haberin Devamı

Kolay iş değil

Yıldızlarla oynamak güzel ama onlara oynayacak fırsatı ve ortamı yaratmak kolay iş değil. Coach Ufuk Sarıca ve ekibi de büyük alkışı hak ediyor. Artık Çin yolu çok kısaldı. Kalan 4 maçta Wilbekin, Ersan, Cedi ve Furkan olmayacak. Ama diğerleri ilk turda görevlerini yapmıştı. İşi yine onlar bitirecek.

YORUM YAZ