MENÜ

Dananın kuyruğu 7. maçta kopacak

Abone Ol Google News

Serinin 6. maçı. İki takımın bu yılki 13. randevusu. Yorgunluk had safhada, beyin ayaklara hükmedemiyor belki ama sahadaki oyuncular tabiri caizse ‘kanlarının son damlasın’na kadar mücadele ediyorlar.

Haberin Devamı

Euroleague’de Final-Four oynayan iki Türk devinin final mücadelesi nefesleri kesmeye devam ediyor.

Fenerbahçe için ‘Ya tamam ya devam’ maçıydı. Bu bilinçle de oyuna başladılar. Obradovic bu kez 4 kısa ile sahadaydı. Kullandıkları ilk 3 üçlükten isabet bulunca taraftar da havaya girdi. İyi de savunma yapıyorlardı. Ama Efes’te, piyangodan Buğrahan Tuncer çıktı. Buğrahan soğukkanlılıkla bu şutları atar ama sezon boyunca çok az süre almış, final serisinde hiç sorumluluk verilmemiş bir oyuncunun cesaretle kalkıp 3/3 atması, her zaman görülecek bir performans değildi. Buğrahan’ın üçlükleri ile skor 22-14’ten 31-31’e geldi. Efes krizi çabuk çözmüştü.

İkinci yarıda da Fenerbahçe kazanma adına ilk hamleyi yaptı. Sahaya iyi yayılan ve pas kanallarını çok iyi kullanan Fenerbahçe, Melli ve Guduric’in üçlükleri ile bu kez 53-46 öne geçti. Bir savunma yapsalar belki maç kopacaktı ama bu kez Simon, 1 dakikada 2 üçlük atınca, Efes yine cevabı vermiş oldu. Ama, 4. periyodun başındaki darbe öldürücü oldu. Obradovic, bu kez 5 kısa ile başladı çeyreğe. Guduric’in 3 üçlüğü, Melih’in potaya gidip attığı şutla 5 dakikada 13-0’lık seri yakaladı Sarı-Lacivertliler. Skor 66-52 oldu, Efes bu atağa karşılık veremeyince iş son maça kaldı.

Haberin Devamı

Alkışlarla uğurlandı

Dananın kuyruğu 7. maçta kopacak. Ne kaybeden çok başarısız olacak, ne kazanan rakibine büyük üstünlük kurmuş. İki takım da harika bir sezon geçirdi. Türkiye Kupası’nda final, Euroleague’de Final-Four, Basketbol Süper Ligi’nde de final oynadılar. Bu sezonki 82. maçlarına çıktılar. Bu sayı, NBA’deki normal sezona eşit. Hemen hemen hepsini de üst düzeyde oynadılar.

Obradovic , Ataman da takımlarını çok iyi yönetti. Oyuncular eksiklere, sakatlıklara rağmen büyük özverilerde bulundular... Şampiyon olmak tabii ki önemli ama bu iki takım bu sezonki performanslarıyla Türkiye’nin gururu oldular.

Fenerbahçe, Ülker Arena’daki son maçını oynadı. Taraftarla gerçekten özel bir bağları var. Ülker Arena seyircisi son kez izlediği takımını soyunma odasından çağırdı, onları Sinan Erdem’e alkışlarla uğurladı.

YORUM YAZ