MENÜ

Daçka teslim

Abone Ol Google News

THY Euroleague’de sezonun ilk galibiyetini, salı günü evinde oynadığı Buducnost karşısında alan Darüşşafaka Tekfen, dün de zorlu bir deplasmanı daha geride bıraktı. Lige son şampiyon Real Madrid’e İspanya’da yenilerek başlayan Darüşşafaka Tekfen Rus devi CSKA Moskova’yla karşılaştı.

Haberin Devamı

Ahmet Çakı yönetiminde Yeşil-Siyahlılar, Real Madrid maçında olduğu gibi bu kez CSKA karşısında çabuk pes etmedi. Temsilcimiz, özellikle de karşılaşmanın ilk 25 dakikasında müthiş bir direnç göstermekle kalmadı ayrıca devreyi de önde kapattı. Ancak 3. çeyrekte CSKA’nın geri dönüşüne cevap veremeyen Daçka, bitime dakikalar kala farkı 3’e indirse de 79-75 kaybetmekten kurtulamadı.

Devrede öndeydik

Temsilcimiz özellikle de CSKA’nın ilk yarıda kötü üçlük yüzdesi (15/2) yakalaması ve üst üste hücumlardan boş dönmesini iyi değerlendirdi.

Maçın başında Kurbanov’la sayı üreten Rus ekibine karşı boyalı alanda etkili olan Daçka Kidd ve McCallum’la ilk çeyrekte farkın açılmasına izin vermedi: 19-17. CSKA’nın hücumdaki kötü isabet oranı, 2. çeyrekte de devam etti, Daçka ise pota altında Peiners’le sayılar bulup devreyi 38-31 üstün geçti.

Haberin Devamı

Maçın 25. dakikasından sonra işin rengi değişti, hücum ribauntlarını alarak kendine ikinci bir şans yaratan ve sayıya çeviren CSKA skoru lehine çevirip, son bölüme 57-48 önde girdi. Rakibini savunmakta da zorlanan Daçka bitime 2 dakika kala, Diebler’in üçlüğüyle farkı 3’e çekti: 75-72. Daçka kalan bölümde maçı çevirecek isabeti bulamazken CSKA, Rodriguez’in kritik basketi ve Higgins’in faulleri sayıya çevirmesiyle evinde kazandı.

YORUM YAZ