MENÜ

Canınız sağ olsun

Abone Ol Google News

Çok yetenekli ve umut vaadeden bir takımımız var. 18 yaş altı takımımız, Yunanistan’da ciddi bir performans sergileyip Avrupa Şampiyonası’nda finale kadar yükselmişti. Finalde ise rakip, bütün maçlarını kolay kazanan İspanya idi.

Haberin Devamı

Milliler, her zamanki gibi oyuna çok konsantre savunma yaparak başladı. Mustafa ve Göktuğ’un basketleri ile öne fırlayan Türkiye, ilk periyodu 16-13, devreyi de 31-23 önde bitirdi.

İkinci yarıda da her şey kontrolümüz altındaydı. Her ne kadar düşük bir serbest atış yüzdesi ile oynasak da, rakibe hiç ritm vermiyorduk. İspanya, kendi basketbolunu oynayamıyordu. 25. dakikada geleceğin yıldızları arasında gösterilen Alperen’in basketleri ile farkı 10 sayıya çıkardık: 39-29. Ancak, maçı koparacağımız anlarda basit top kayıpları, İspanya’nın oyunda kalmasını sağladı.

Aldama’yı tutamadık

Rakip alan savunmasına döndükten sonra ise hücumda düzeni bir türlü oturtamadık. İspanya da, o ana kadar maçın suskun ismi Aldama ile iki üçlük bulunca, maç birden kafa kafaya geldi. Yine Aldama’nın sayıları ile geri düşmemize rağmen pes etmedik. Fakat son dakika içinde Adem Bona’nın yaptığı nizami bloğa çalınan faul ve ardından Garcia’nın geri pas hatasının görmezden gelinmesi, altın madalyanın İspanya’ya gitmesine neden oldu.

Haberin Devamı

Pırıl pırıl gençler...

Coach Gökhan Güney ve takım çok iyi bir turnuva geçirdi. Şampiyonluğu da hak etmişlerdi ama olmadı.

Önemli olan madalya değil, bu pırıl pırıl gençlerin üst düzey oyuncu olabilmesi. Eğer bunu başarırsak, geriye dönüp baktığımızda kaybedilen bu finale hiç ama hiç üzülmeyeceğiz.

YORUM YAZ