MENÜ

Can sıkıcı mağlubiyet

Abone Ol Google News

İstanbul’da son saniye ile basketi ile kaybedilen kaçıncı maç... Zalgiris, Zenit ve Valencia’dan sonra, dün de Maccabi yenilgisi.. Savunma hatası, beceriksizlik, biraz da şanssızlık. Thomas, Hunter’a topu aldırdı, bari faul yapsa bir ihtimal maç uzayacak ya da iki atış da kaçacak. Koca maçı tek pozisyona indirgemek doğru değil ama, 8 sayı geriden gelip, ite kaka 4 saniye kala öne geçtiği maçı böyle vermemek moral bozucu aynı zamanda. De Colo’nun saha içi isabet bulamadığı, Datome’nin 6’da 0’la şut attığı, Westerman’ın kaçırdığı 5 üçlük sonrası 6. denemesinde isabet bulduğu maçın bu noktaya gelmesi bile tamamen savunmada gösterilen agresiflik sayesinde oldu. Yoksa oyunu yönlendiren oyunculardan Sloukas dışında hiçbir kısa gününde değildi.

Haberin Devamı

Kazanılması gereken maç

Williams ve Vesely’nın skorerliği, Kalinic’in ekstra hücum performansı ile Fenerbahçe hücum etmeye çalıştı. Hiç keyif verici bir basketbol yoktu belki ama yine de hedef doğrultusunda kötü de oynansa da kazanılması gereken bir maçtı. Maccabi takımının yarısı yoktu belki ama Sfeirapoulos çok iyi bir savunma stratejisi geliştirdi. Hücumda Aaron Jackson bu sezonki en iyi performansını sergiledi. Takım olarak çok iyi mücadele ettiler. Son üçlük dışında çok kötü oynayan Westerman, hiç basket atamadan 3 top kaybı yapan De Colo ve Datome’de bu kadar ısrar edilmeyebilirdi.

Haberin Devamı

Güvenli hissetmiyor

Bobby Dixon, Nunnally hatta Melih hücumda bu kadar tıkanılan bir maçta dakika alabilirdi. Vesely tamam takımı ateşliyor, enerji veriyor ama çok gereksiz işlere de devam ediyor. İki faulu çok gereksiz aldı. Son pozisyonda sahada kalsa, belki Hunter’a o topu aldırmazdı. Olan oldu. Tam ivme yakalamışken bu yenilgi hiç hesapta yoktu. Play- Off yolunda daha çok maç var ama Barcelona, Real Madrid, CSKA, Panathinaikos ve Efes maçları da var. Hala takım o güveni vermiyor kendini de güvenli hissetmiyor...

YORUM YAZ