MENÜ

Buraya kadar

Abone Ol Google News

Dünya Kupası macerası, Kadın Basketbol Takımımız için kısa sürdü. Son 10 yılda katıldığı bütün turnuvalarda derece yapan Pota’nın Perileri, İspanya’ya da iddialı gelmişti. Ama Nijerya maçındaki kötü oyun, şanssızlıklar ve hakem hataları, oyuncularımızı mental olarak etkiledi. Dün de Fransa maçına çok kötü başladık. Fransa, Gruda ile (5/5) attı 10-4 öne geçip, periyodu 19-10 galip bitirdi. İkinci periyodun başında fark 17 sayıya çıktı: 29-10. Bu ana kadar Hollingsworth takımın 10 sayısını da atarken, diğerleri 0/16 ile oynuyordu. Ne zaman Tilbe ile ilk üçlüğümüzü bulduk, takım maça inanmaya başladı. Fark yavaş yavaş eridi. Devre 38-27 bitti.

Haberin Devamı

Hakemler görmedi

Ay-Yıldızlılar, ikinci yarıya daha moralli başladı. Işıl Alben’in üçlüğü ile fark 3’e indi: 45-42. Ama burada hakemler devreye girmeye başladı. Gruda da atmaya devam ederken, 11-0’lık seriyle fark tekrar 56-42 oldu. Milliler, yeniden geri gelmeye çalıştı. Ama en kritik anda Cansu üçlük atarken, rakip oyuncumuzun eline vurdu. Şut potaya bile değmedi. Bütün salonun gördüğünü hakemler görmedi.

Haberin Devamı

Canımız çok yandı

Coach Ekrem Memnun’un haklı itirazına iki teknik faul çalındı. Ardından yardımcı coach Aziz Akkaya’ya da bir tane teknik faul. Oyuncularımıza da sportmenlik dışı... Kombine savunmamız onları şaşırtmıştı ama her zamanki gibi ribaunt sorunu yaşadık, müdafadaki çabamızın karşılığını alamadık. Top kayıpları da fazlasıyla canımızı yaktı. Onlar 9, biz 19 top kaybettik. Belki kazanacak kadar iyi oynamadık ama, turnuvanın başından bu yana aleyhimize yapılan, göz göre göre çalınan düdükler de, canımızı çok yaktı.

YORUM YAZ