MENÜ

Topu bıraktı skoru aldı

Abone Ol Google News

Maçın dengesini bozacak oyun ya da kim oyununu rakibine kabul ettirecek sorusunun cevabını bulamadan Sinan Gümüş'ün ortası kalenin içine düşünce Fenerbahçe skoru aldı, topu rakibine bıraktı. İşin savunma kısmına en önden başlayıp özellikle orta sahada yakın savundu. İlk yarının uzatmalarında Altay'ın Efecan pozisyonundaki kurtarışı hariç başarılı da oldu. Hücumda ise kaptığı toplarla hızlı çıkma çabası pek pozisyon getirmese de skor tabelası bunu dert ettirmedi. İkinci yarının başında da hikaye hiç değişmedi. Oyunu dar alana çekmeye devam eden ve müdahaleli oyundan vazgeçmeyen Fenerbahçe ilk golün aksine hücumda maçın en organize atağında da 2. golü buldu. Ozan Tufan -Valencia iş birliğini Pelkas bitirdi. Sadık'ın yaptığı penaltıya ve Babacar'ın golüne rağmen Fenerbahçe'nin savunma disiplini hiç azalmadı. Bana göre galibiyetin en önemli detayı da Fenerbahçe adına bu savunma anlayışına tüm oyuncuların eksiksiz uymasıydı.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Erol Bulut'un yaptığı en doğru iş neydi? Özellikle Pelkas'ı erken oyundan alma huyundan vazgeçen Erol Bulut bunun karşılığını Kasımpaşa'dan sonra Alanya maçında da aldı diye düşünüyorum.

Haberin Devamı

Maçın starı

Oyunu iki yönlü oynama konusunda ligimizin en üst düzey oyuncusu Ozan Tufan işin savunma kısmında çalışkan, hücum kısmında sürekli sorumluluk alan görüntüsü ile maçın yıldızıydı. Pelkas'a yaptığı asist ise defalarca seyretmeye değer bir pastı.

Maçın olayı

Caner Erkin'in ligin en iyi ofansif beki olmasına rağmen akan oyunda neredeyse hiç hücuma çıkmaması, erken gelen gol ya da strateji ne derseniz deyin maçın olayıydı.

Kısa mesaj

Alanyaspor topu kendisine bırakan Fenerbahçe'nin bu oyun tarzını bir türlü avantaja çeviremedi. Özellikle Bakasetas'ın etkisizliği bunda önemli bir etkendi.

YORUM YAZ