MENÜ

Tek dezavantaj favori olmak!

Abone Ol Google News

Beşiktaş maçı, Erol Bulut için şimdiye kadarki en önemli kadro seçimi olacak. Ancak bu seçim öncesi Türkiye Kupası’nda çok iyi iş çıkarmış olsa bile Thiam ve Ferdi’nin 11 için opsiyonlar arasında olacağını pek sanmıyorum. Caner ve iyileşirse Gökhan’ın dönüşünün yanı sıra Erol Bulut’un orta sahada Ozan Tufan için yer açabilmek adına kimi yanında oturtacağı çok kritik. Özellikle savunma hattının stoperleri ve sol beki hataya çok müsait Beşiktaş’ın bu zafiyetinden faydalanabilmek için sağ önde santrfor özellikli mi orta saha özellikli mi oyuncu tercih edecek çok önemli.

Haberin Devamı

Cisse bir adım önde

Kalan haftaların genelinde maçlara kötü başlamak, kadro kalitesi ile aşılmış olsa da her zaman bu plan işlemeyebilir. Maçın başında Beşiktaş’ın rakibine müdahaleli oyununun üstesinden gelebilmek adına doğru 11’de Sosa ve Gustavo olmalı. Son olarak skor yapamamış olsa bile Ankara deplasmanında arkasında oynayan oyuncular için çok faydalı gözüken Cisse’nin ilk tercih olmasını daha olası görüyorum. Bu kadro kalitesinin ve genişliğinin derbi öncesi sadece tek dezavantajı var: Derbinin favorisi olmak!

Haberin Devamı

Pelkas sahada kalmalı

Bu dezavantaj kazanmak için alınacak risklerle alakalı. Mesela Caner’in hücum katkısına rağmen bıraktığı boş alanlar, Altay ve Tisserand’ın yan toplardaki zaafiyetleri ve özellikle istenilen oyun olmadığında kırılgan bir takıma dönüşen Fenerbahçe’nin kolay gol yiyebilmesi olarak gözüküyor. Son olarak bana göre bu sezon Fenerbahçe için derbileri çözen oyuncu olmasını beklediğim Pelkas’ı Erol Bulut’un sahada daha fazla tutması gerektiğini söyleyebilirim.

YORUM YAZ