MENÜ

Tarihi dönüş

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beklenenden iyi bir Japonya vardı ilk yarıda. Belçika’nın topu kaptığı anda yaptığı hızlı hücumlara, Eden Hazard’ın kalitesine ve Lukaku’nun stoperleri silkeleyen fizik gücüne iyi dayandılar. Topla oynadıkları anlarda iyi yayılıp özellikle Nagatomo’nun soldan bindirmeleri Kagawa’nın kalitesi ile birleşince zaman zaman etkili olsalar bile pozisyon üretmekte zorlandılar. Ancak 2. yarıya o üretkenliği de ceplerine koyup gelmişlerdi. Önce Shibasaki’nin sihirli pasında Haraguchi ile sonra Inui’nin füzesi ile bir anda maçı 2-0’a getirdiler. Fakat turnuvanın en iyi forvet hatlarına karşı baskıya direnemediler. Vertonghen’in kaleye gönderdiği topun gol olmasına, Fellaini’nin golü eklenince avantajları kaybettiler. Ve son saniyelerde galibiyeti ararken yedikleri kontratak da Chadli’nin golü ile dramatik bir şekilde maçı kaybettiler. Belçika oyun olarak istediklerini yapamasa da maç çevirecek yıldız oyuncu sayısı ve kulübesinin güçlü olmasının karşılığını alarak çeyrek finale çıktı.

Maçın sorusu

Brezilya-Belçika eşleşmesine bu oyun kalitesi yeter mi? Her maçın hikayesi ve konsantrasyonu farklıdır. Belçika’nın bu akşamki maçtan çok daha iyi oynayacağı bir maç bekliyorum.

Maçın starı

Roberto Martinez Belçika için gitti denilen maçta yaptığı hamlelerle maçı çevirmeyi başardı. Maçın yıldızı sahada değil kulübedeydi.

Maçın olayı

Sadece savunma yaparak tur atlayan takımların aksine Belçika’ya karşı son derece cesur oynayan Japonya’ya yazık oldu.

Kısa mesaj

Nagatomo yine işini çok iyi yapanlar listesindeydi.

YORUM YAZ