MENÜ

Puanın kahramanı Karius

Abone Ol Google News

Maçın ilk yarısı oyunu dar alana çeken Alanyaspor’a karşı Beşiktaş takımının boş alan araması ile geçti. Zaman zaman Quaresma ve Mustafa Pektemek, içeriye kat edip savunmayı zorlasa da ilk yarıdan akılda kalan Ljajic’in yeteri kadar devreye girememesi ve Alanyaspor’un hızlı ataklarında Necip’in kritik hamleleri oldu. İkinci yarıda ise bu senaryoya ek olarak iyi kapanmaya devam eden ve fiziksel olarak ayakta kalan Alanyaspor’un, Beşiktaş’a pozisyon vermeden çok fazla pozisyon yakalaması ile devam etti. Beşiktaş’ın hamleleri de kötü giden oyuna çare olmazken, sahneye puanın kahramanı Karius çıktı. Kötü giden işlerin en azından bir puanla sonlanmasının sebebi, gün geçtikte performansını arttıran Karius oldu. Maçın önünde beraberlik Beşiktaş için belki kötüydü fakat oynanan oyun ve pozisyon sayısına bakınca 1 puanı kurtaran taraf Beşiktaş’tı.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Beşiktaş’ta üretkenlik sorunu nasıl çözülür? Öncelikle Medel ve Dorukhan, ne kadar oyunu iki yönlü oynama çabası içinde olsa da Beşiktaş’ta Ljajic’in yaptığı işe katkı verecek Oğuzhan ve Dorukhan’dan ziyade Vagner Love gibi önemli bir santrforun Beşiktaş ilk 11’ine girmesi şart.

Haberin Devamı

Maçın starı

Loris Karius. Özellikle Beşiktaş’ın önde oynamaya çalıştığı maçta, zaman zaman çok iyi refleksler gerektiren kurtarışlar yaparak Beşiktaş’ı ayakta tuttu.

Maçın olayı

Sergen Yalçın’ın Aytemiz Alanyaspor ile fiziksel olarak Beşiktaş’a karşı direnmesinin yanında taktik olarak da sürekli beklerin arkasını kullanarak pozisyona girmesi, Sergen Yalçın’ın aynı zamanda iyi rakip analizi yapan bir teknik direktör olduğunu da gösterdi.

Kısa mesaj

Beşiktaş’ın şampiyonluktaki rakiplerinin 1’den fazla olduğu düşünülürse sezonun ikinci yarısında kaybedilen puanların önemi çok daha fazla hissedilir.

YORUM YAZ