MENÜ

Önce mücadele sonra yetenek

Abone Ol Google News

Kalite zaafı bulunan Gençlerbirliği işi biraz mücadeleye dökecektir. Trabzon’un kazanmak için yeteneğinden önce bu mücadeleye karşılık vermesi gerekiyor.

Haberin Devamı

Trabzonspor’un Abdullah Avcı ile yakaladığı çıkışın 1 numaralı ayrıntısı savunma disiplini ve bireysel hataların neredeyse sıfıra inmesi. Bu işi önce top rakipteyken, skorları aldıkça da topu ayağında tutarak yapmayı başardılar. İşin hücum kısmında ise Gençlerbirliği maçı çok başka bir sınav olacak. Abdülkadir Ömür’ün yokluğunu doldurabilecek özellik olarak en doğru oyuncu Baker’dı.

İş onlara kalıyor

Fakat cezası sebebiyle Baker’ın yokluğunda Abdullah Avcı’nın rakiplerini iyi tanıyan Berat’ı savunmanın önünde, moralli Flavio ve Abdülkadir Parmak’ı da biraz daha ofansif orta saha olarak kullanacağını düşünüyorum. Hücumda boş alan bulana kadar sancılı gözüken Djaniny için doğru oyun ancak ilk golü bulunca geliyor. O yüzden dengede giden oyunda iş yine Edgar-Hugo’nun savunma liderliklerine ve Nwakaeme-Ekuban’ın üretkenliklerine kalıyor.

Agresif savunma

Haberin Devamı

Gençlerbirliği bulunduğu pozisyon itibarı ile kadro kalitesinin düşüklüğü sebebiyle agresif savunup işi biraz mücadeleye dökmek isteyecektir. Trabzonspor kazanabilmek için yeteneğini sergilemekten önce bu mücadeleye karşılık vermek zorunda. Fırtına’nın işi hiç kolay olmamasına rağmen favori olarak sahaya çıkacağı da bir gerçek.

YORUM YAZ