MENÜ

Önce eldekiler kazanılmalı

Abone Ol Google News

Galatasaray forvet hattında potansiyeline göre performansı düşük kalan çok fazla oyuncu olunca, transfer de erken konuşulmaya başladı. Ancak özellikle Galatasaray’ın, şampiyonluk yıllarında sezonun 2. yarısına damga vurmayı seven Muslera, Feghouli ve Belhanda gibi oyuncuları kazanmaya, transferden daha çok ihtiyacı var. Diagne’nin bir türlü kendini futbola vermeyişi, Arda’nın henüz tam kapasite dönemeyişi, Emre Akbaba’nın sakatlığı tam atlatamayışı derken, forvet hattının transfer ihtiyacı olduğuna kanaat getirilebilir.

Haberin Devamı

Direkt katkı alınır

Fakat ihtiyaç bana göre Yunus ya da Kenan değil, Onyekuru. Tüm forvet hattının kalitesini sergilemesini sağlayabilecek profilde olan çabukluğu ve kazanma hırsı ile takıma direkt katkı verecek tek oyuncu Onyekuru. Artık transfer yapmak her zamankinden zor o yüzden bazen tek bir transferle çok iş görebilirsiniz ama elinizdekini kazanmak bu dönemde transfer yapmaktan daha değerlidir. Eğer Feghouli ve Belhanda’nın yönetimle yaşadıkları sıkıntılar performanslarına yansımaya devam ederse devre arasına kadar hedeften uzaklaşır transferde yapacağınız hamlelerinde bir anlamı kalmaz.

Haberin Devamı

‘Ama’yı silmesi şart

Artık Galatasaray'ın maçların sonunda Fatih Terim'in ağzından duyduğumuz, 'Kazandık ama...' kelimesini oynadığı oyunla silmesi şart. Özellikle şampiyonluk yolundaki rakiplerinin iştahlı oyunlarına karşılık verebilmesi çok önemli. Bunun için de ilk kriter saha içi liderlerinin bireysel performanslarına dokunabilmek.

YORUM YAZ