MENÜ

Maçın anahtarı savunma disiplini

Abone Ol Google News

Fenerbahçe, bugün UEFA Avrupa Ligi’nde Dinamo Zagreb’e konuk olacak.

Haberin Devamı

Peki ligde Konya deplasmanında alınan 3 puan takıma bir özgüven getirir mi? Evet, getirir. Ancak daha önemlisi Fenerbahçe’nin yeni oluşan kadrosu içerisinde iskeleti oluşturacak oyuncuların belirlenmesi olmalı. Ve bunu yaparken Cocu bir yandan da zor maçların üstesinden gelmek zorunda.

Konya maçı üzerinden şöyle bir bakarsak, Slimani, Benzia, Mehmet Topal, Skrtel, Şener, Ayew ve kaleci Harun bana göre yeni kadronun şu an için vazgeçilmezleri. Yani bu oyuncular Fenerbahçe’nin lig ya da Avrupa maçları farketmeksizin mecbur kalmadıkça rotasyona girmemeliler.

Eljif ya da Ekici...

Avrupa’da birçok takımın oturmuş, birbirine alışmış bir kadrosu var. Böyle rakiplere karşı da Fenerbahçe 11 tercihi konusunda ne kadar çok aynı oyuncuları tercih ederse o kadar iyi. Öte yandan Eljif Elmas ve Mehmet Ekici ikilisinden birini mutlaka bu 11’e yerleştirirken diğerini hamle olarak kullanmalı.

Zagreb deplasmanına gelince, Konya’da topu rakibine bıraktığı anlarda haddinden fazla pozisyon verdiler. Ancak bu kez savunma disiplini maçın anahtarı olabilecek en önemli ayrıntı.

Haberin Devamı

Ön plana kim çıkar?

Açıkçası Slimani’nin çalışkanlığının yanında bitiricilik konusunda da patlama yapmasını bekliyorum.

Bu istatistiğe dikkat!

Fenerbahçe, tarihinde ilk kez bir Hırvat takımıyla karşılaşıyor. Dinamo Zagreb ise bugüne kadar Türk takımlarıyla oynadığı dört Avrupa maçının sadece birini kazanabildi.

Kısa mesaj

Hangisi daha önemli derseniz, Avrupa Kupası maçları tabii ki çok önemli. Ancak Fenerbahçe için ligde oynayacağı Beşiktaş derbisinin Dinamo Zagreb maçından daha önemli olduğunu düşünüyorum.

YORUM YAZ