MENÜ

Kayıpsız ve moralli

Abone Ol Google News

Zanka-Rami ikilisinin top kullanma becerisi Ankaragücü’nün önde baskısına yenik düştü maçın ilk yarısında. Orgill’in çabukluğu ağır savunmayı zorladı ve önce Rami’nin pas hatası sonrasında Zanka’nın ağır kalışı ile Ankaragücü golü buldu. Hücum organizasyonlarının başrolü Kruse’ydi ancak son vuruşlardaki etkisizliği yaptığı iyi işlerin üstünü örttü. Kornerden gelen Zanka golünde Korcan’ın boşa çıkışı adeta “futbol hatalar oyunudur” söylemini doğrular nitelikteydi. 2. yarı Fenerbahçe’nin arka arkaya yaptığı Emre-Jailson değişiklikleriyle topu rakip sahaya daha kolay taşıması ile başladı. Tolga’nın sola geçmesi ve Emre’nin organizasyonları ile baskılı oyun pozisyonlar da getirdi. Tolga ve Kruse kaçırdı, Vedat Muriç ise kariyerinin en rahat dokunuşu ile kaçırmadı. Sonuçta Fenerbahçe bu maçları seven Ankaragücü’nü zor da olsa yenerken derbi öncesi haftayı kayıpsız ve moralli kapattı.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Maçın yıldızı dışında kalbur üstü oyuncuları kimlerdi ? Özellikle Ozan Tufan, Gustavo Fenerbahçe’de, Orgill ve Sedat Ağçay Ankaragücü’nde öne çıkan performanslar sergilediler.

Haberin Devamı

Maçın starı

Her fırsatta gittiğinde Türk futbolundaki yeri nasıl dolacak diye düşündüğüm Emre dün akşam oyuna girdiği andan itibaren yine oyunun şeklini değiştirdi. Topu öne en doğru anda en doğru yere attı. 2. golde de aslan payı Emre’nindi.

Maçın olayı

Adil Rami’nin Orgill’e karşı ağır kalmanın dışında top kullanma konusunda da sınıfta kalarak Fenerbahçe kariyerine kötü bir başlangıç yapması gecenin olayıydı.

Kısa mesaj

Fenerbahçe’nin hücum organizasyonlarında Kruse’nin aldığı sorumluluğu paylaştırması şart. Ancak Deniz Türüç ve Rodriques bu konuda vasatın üzerine çıkamadılar.

YORUM YAZ