MENÜ

Karar anı ilk 30 dakika

Abone Ol Google News

Fenerbahçe, Avrupa’daki ağır mağlubiyeti fırsata çevirmek istiyor. Beşiktaş ise hem kazandı hem de özel oyuncularını dinlendirdi. Rakibine göre sahaya daha rahat ve özgüvenli çıkacak.

Haberin Devamı

Özellikle maçın ilk yarım saatinin iki taraf için de belirleyici olacağını düşünüyorum. Ev sahibi, Kartal’ın pas trafiğini bozmaya çalışacak. Ancak bu noktada Güneş’in orta sahada kimi tercih edeceği kilit nokta.

Bir tarafta kadro anlamında oturmuş ve derbi tecrübesi yüksek Beşiktaş. Diğer tarafta henüz oynadığı oyunu ve 11’ini şekillendirmeye çalışan Fenerbahçe. Bir tarafta Avrupa’dan ağır bir mağlubiyetle dönen ve derbiyi olumsuz başlangıçlar için fırsata çevirmeye çalışan Fenerbahçe. Diğer yanda Avrupa Kupası’nda aldığı galibiyetin yanında derbi çözebilecek özel oyuncularını da dinlendirmeyi başaran ve rakibine göre maça daha rahat ve özgüvenli çıkacak Beşiktaş. Maçın ilk yarım saat iki taraf için de belirleyici olabilir.

Taraftarı da arkasına alacak

Fenerbahçe’nin maça Beşiktaş’ın pas trafiğini bozabilmek adına özellikle önde presle başlayıp taraftarını da arkasına alarak kazandığı toplarla pozisyon bulmayı denemesini bekliyorum. Diğer taraftan Beşiktaş’ta Şenol Güneş’in Medel’in yokluğunda orta sahanın ortasında kimi tercih edeceği çok önemli. Defansif Atiba ya da Necip mi, yoksa topa daha çok hakim olabilmek adına Tolgay mı? Açıkçası Zagreb maçında pas konusunda sıkıntılı rakibini görünce Tolgay-Oğuzhan-Adem Ljajiç tercihini yapmasının yadırganmayacağı bir gerçek.

Haberin Devamı

Kısa mesaj

Her ne kadar maç öncesi ayrıntılar Beşiktaş’ı işaret etse de Kadıköy’ün büyüsü tüm ayrıntıları boşa çıkarabilir.

Ön plana kim çıkar?

Beşiktaş tarafında Babel ve Quaresma derbi tecrübeleri ve form durumları ile Beşiktaş’ın en önemli kozları. Fenerbahçe’de ise Slimani pozisyona girme konusundaki başarısını ve mücadelesini bu kez son vuruşlarıyla taçlandırmayı becerebilir.

Bu istatistiğe dikkat!

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan son 25 Süper Lig maçının 24’ünde en az bir gol atıldı. İki takımın ligde oynadığı son 5 maçta üç tane kendi kalesine gol oldu.

YORUM YAZ