MENÜ

Kadıköy'ü düşünmek gerek

Abone Ol Google News

Trabzonspor, Yeni Malatyaspor karşısında Fenerbahçe maçı öncesi alınabilecek en iyi skoru aldı. Oyuncuların kısıtlı kadroya rağmen devamlılıkları ve özverileri ile gösterdikleri performans etkileyiciydi. Ünal Karaman’ın yaptığı rotasyonlar karşılığını buldu. AEK maçında da alınan galibiyet rövanş öncesi Ünal Karaman için gönül rahatlığı ile bazı özel oyuncuları dinlendirebilmek için fırsat olacak.

Haberin Devamı

Oyun kalitesini etkiler

Özellikle Pereira, Novak, Sosa, Nwakaeme ve Ekuban gibi oyuncuların Fenerbahçe maçında tam kapasite sahada olabilmeleri için bugün dinlenmeleri şart. Zaten bu oyuncuları oynatmak oyun kalitesini de olumsuz etkileyebilir. Fenerbahçe karşılaşmasını düşünerek sahaya çıkacak kontrollü ve temposuz oynayan yıldız oyuncularla oynamaktansa, forma rekabeti için fırsat kollayan, tempolu, agresif alternatifler ile rövanşa çıkmak daha mantıklı.

Trabzon deplasmanları sever

Diğer taraftan Fenerbahçe aldığı galibiyetlerle sahasında seyircisinin de etkisiyle Trabzonspor’u baskı altına almak isteyecektir. Ünal Karaman’ın Trabzonspor’u ise böyle deplasman maçları için oyuncu özelliklerine bakıldığında çok etkilenecek bir takım değil. Abdülkadir Ömür, Nwakaeme’nin adam eksiltme özelliklerini kullanabileceği boş alanlar, Sörloth’un uyum sorunu yaşamadan adaptasyonu, Sosa’nın takımını sahiplenerek oynayışı, özellikle Novak’ın hücum katkısı ve Uğurcan’ın yükselen formu ile deplasmanları çok seven bir takım görüntüsündeler.

Haberin Devamı

3 puandan daha fazlası

Eğer AEK maçında yapılan rotasyon sayesinde Fenerbahçe maçına dinlenmiş bir şekilde çıkabilirlerse alınacak hiçbir skor sürpriz olmaz. Tabi Ünal Karaman’ın Avrupa Kupası’nın telafisi olmayışının da etkisi ile rotasyon yapmaması ihtimali de yok değil. İşte bu hamle bütün bu hikayeyi değiştirebilir. ‘Lig uzun, Avrupa önemli’ derse bu düşünceye de saygı duymak gerek. Ancak Fenerbahçe maçlarının Trabzonspor için ne anlama geldiğini de Ünal hocadan daha iyi kimse bilemez. Trabzon şehri için bu maçlar 3 puandan çok daha fazlası demektir.

YORUM YAZ