MENÜ

Her yerde favori

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ligde kazanılamayan Fenerbahçe ve Trabzonspor maçlarının arkasından konsantrasyonun çok daha yüksek olacağı Gençlerbirliği maçı Ankara’nın, Beşiktaş’a hiçbir zaman deplasman olmaması açısından Siyah-Beyazlılar’ı avantajlı kılıyor. Milli takımda oynamış Oğuzhan Özyakup ve Cenk Tosun gibi formda oyuncuları Monaco karşılaşmasına saklama lüksüne sahip Şenol Güneş’in bu oyuncuları dinlendirme lüksü de var. Negredo’nun gol atmak için olan ekstra motivasyonunun avantaja dönüştürülebileceği, bu tip maçların kahramanı Quaresma’nın geri dönüşü ve Gökhan Gönül’ün tam olarak hazır olması yine Şenol Güneş’in artılarından.

Mutlak galibiyet isteyecekler

Diğer yandan ciddi güç kaybına uğramış Gençlerbirliği takımı iç sahada katı savunma yaptığı zaman puan veya puanlar alabilme kapasitesine sahip. Ancak ligimizde kapalı savunmalara karşı sabırlı oynayan ve birden fazla hücum silahı olan Beşiktaş, maça favori olarak çıkıyor. Lider Galatasaray ile olan 5 puanlık farkın açılmaması adına mutlaka galibiyet isteyecek olan Beşiktaş’ta, maçı cuma günü oynamanın da önemi büyük. Maçı kazandığı zaman haftanın da kazananı olma ihtimali yüksek Beşiktaş’ın, Monaco deplasmanına çok da yıpranmadan gitmesi önemli.

1 puan yeterli olabilir

Geçtiğimiz yılın Fransa Lig’i şampiyonu Monaco, transfer döneminde sattığı oyuncular üzerinden geçtiğimiz yılki performansından uzak ve seyirci avantajını hiçbir zaman yakalayamamış bir Şampiyonlar Ligi takımı. Leipzig ve Porto’ya üstünlük sağlayan Beşiktaş’ın, Radamel Falcao gibi tecrübeli bir yıldıza sahip olmalarına rağmen Monaco’ya da diş geçirmesi muhtemel. Maçın deplasmanda olduğu düşünülünce 6 puanlı Kartal’ın alacağı 1 puan da yeterli olabilir.

YORUM YAZ