MENÜ

Hataya yer yok

Abone Ol Google News

Yazarımız Erman Özgür, bugünkü Sivasspor-Beşiktaş maçı öncesi iki tarafı değerlendirdi.

Haberin Devamı

Galatasaray kazandı, maç fazlasıyla fark yeniden 6’ya çıktı. Eğer Beşiktaş Şampiyonlar Ligi’ne gitmek istiyorsa, bundan sonra artık onlar için hataya yer yok. Genel duruma bakıldığında Kartal’ın şansı, deplasmanda da olsa Sivas’a göre çok yüksek

Beşiktaş, formda hücum hattıyla özellikle de deplasmanlarda ligin en kolay pozisyon ve gol bulan takımı. Ljajic ve Burak Yılmaz’ın saha içi liderliğini ele aldığı Beşiktaş’ta Atiba ve Gökhan Gönül de sezon sonuna doğru temposu tavan yapanlardan. Şenol Güneş’in tek sıkıntısı ise sol bekte. Caner’in, zaman zaman da Medel’in kullanılmasına rağmen bir türlü istikrarlı bir performans çıkmadı. Aynı problem yani maç maç ya da dakika dakika değişen performanslar konusunda Mirin ve Karius da nasıl oynayacakları pek tahmin edilemeyen oyuncular. Yine de takımın genel durumu, deplasman da olsa Sivas’a göre çok yüksek. Sivas tarafında ise biraz hedefsiz kalmış olmanın sıkıntısı yaşanıyor. Ligin ilk yarısına göre düşen performansın Robinho’nun gidişine bağlamak yanlış olmaz. Bu şartlara bakınca maçın favorisi Beşiktaş denebilir. Üstelik Galatasaray kazandı, fark yeniden 6’ya çıktı. Şampiyonlar Ligi biletini sonuna kadar kovalayacaklarsa, bundan sonra artık Kartal için hataya yer yok.

Haberin Devamı

Kısa mesaj

Sezonun ilk yarısında bu seride Beşiktaş ve Başakşehir’i deplasmanda yenen Sivasspor büyük iş başarmıştı. Yani bu tip maçların oynama pratiğine sahip bir takım olarak üstelik kendi sahasında Beşiktaş’ı zorlayabilirler.

Ön plana kim çıkar?

Beşiktaş tarafında Ljajic ve Burak Yılmaz ile kulüben de gelse Kagawa takımlarının keyif veren, kaderini değiştiren oyuncular. Özellikle son Rize deplasmanında sezonun en iyi performansını sergileyen Ljajic’in Sivas’taki yaratıcılığı takım için çok önemli.

Beşiktaş’ta son dakika

Siyah-Beyazlılar’da cezalı olan Caner Erkin’in yanı sıra sakatlıkları bulunan Quaresma ve Adriano, Sivas’a götürülmedi. Şenol Güneş, Mustafa Pektemek’i de kadroya dahil etmedi.

Bu istatistiğe dikkat!

Ligde son 4 maçını kazanan Beşiktaş, bu sezonki en iyi serisini yakaladı. Kartal bu süreçte tam 13 gol atarken, 4 karşılaşmada kalesinde toplam 5 gol gördü.

YORUM YAZ