MENÜ

Harika mücadele doğru strateji

Abone Ol Google News

Maçın ilk yarısında futbolun tüm doğrularını yapan taraf Beşiktaş'tı. Maça Aboubakar'ın nefis golüyle başlamalarının yanı sıra birbirine yakın oynayan oyuncu grubu aynı zamanda müthiş bir savunma disiplini örneği gösterdi. Ghezzal-Aboubakar işbirliği ile gelen 2. gol hücumda da istediğini almasını sağladı Beşiktaş'ın. Ancak Fenerbahçe tarafında Ozan ve Gustavo haricinde hayat belirtisi gösteren oyuncu yoktu. Sadece 1 kez kısa Beşiktaş savunmasının bu zaafiyetini kornerden Tisserand'ın indirdiği topta Cisse ile değerlendirerek soyunma odasına kötü oyuna rağmen umutlu gittiler. Erol Bulut'un, Ademi ve Mert Hakan hamleleri ile Larin'in atılması Fenerbahçe için büyük bir avantaja dönüşmesine rağmen Necip'in attığı gol bu avantajın üstünü çizdi. Fenerbahçe'de mağlubiyete isyan eden tek oyuncu olan Ozan Tufan'ın karambolden ve uzatmalarda attığı penaltı golüne rağmen oyun disiplininden kopmayan Beşiktaş, Nkoudou'nun asisti ve N'Sakala'nın golü ile fişi çekti. Böylece derbiyi harika bir mücadele, doğru bir strateji ile sonuna kadar hak ederek kazandı.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Haberin Devamı

Galibiyetin sırrı nedir? Sergen Yalçın'ın doğru stratejisi, Beşiktaş'ın maça iyi başlaması ve yüksek tempolu oyunu Fenerbahçe kadrosunun kalitesini göstermesini engelledi.

Maçın starı

Beşiktaş'ın istediği oyuna rakibini uydurmasını sağlayan ilk gol ve devamında bireysel çabası ve gücüyle harika bir de kafa golü atan Aboubakar galibiyetin kahramanı oldu.

Maçın olayı

Fenerbahçe'nin rakibine göre müthiş bir kadro kalitesine sahip olmasına rağmen ne maç başlangıcında, ne de rakibi eksik kaldığında oyun üstünlüğünü alamayışı gecenin olayıydı. Fenerbahçe'nin kadro kalitesi ile oynadığı oyunun kalitesi arasındaki uçurum maç boyunca kapanmadı.

Kısa mesaj

Sahada çok üst düzey oynayan oyuncuların adını anmadan geçmek istemedim. Atiba, Josef, Necip Beşiktaş için, Gustavo ve Ozan Tufan Fenerbahçe için çok çok iyi oynadılar.

YORUM YAZ