MENÜ

Golün karşılığını aldı

Abone Ol Google News

Puan olarak bir parça rahatlayan Trabzonspor'da Abdullah Avcı etkilerinin hissedildiği bir ilk yarı oldu. Topa hakim ve sabırla boşluk arayan Trabzonspor'lu oyuncular top Göztepe'ye geçtiği anda geri kazanma konusunda da oldukça iştahlı davrandılar. Abdülkadir Ömür'ün dönüşü ile birlikte bir fazla pas opsiyonu hücumdaki organizasyonları olumlu etkiledi. Kaçırdığı pozisyonlara rağmen Djaniny'nin getirdiği topta Ömür direğe takılsa da Ekuban iyi takip ederek golü attı ve bu iyi oyunun karşılığı skorla takımının içeri gitmesini sağladı. 2. yarıya yine Trabzonspor oyunu kontrol ederek başladı. Nwakaeme ve Ekuban'ın denemeleri İrfan Can'ın reflekslerine kurban gidince Göztepe maçta kalmaya devam etti. Uğurcan da maçın sonlarında gelen Göztepe pozisyonlarında refleksleri ile İrfan'ı aratmayınca Trabzonspor attığı golün karşılığını 3 puan ile aldı.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Maçta Türk futbolu adına önemli bir detay vardı. İki takımın genç ve yetenekli Türk kalecilerinin iyi performansları. Sanırım Türk futbol tarihinde bu dönem kadar çok sayıda performanslı kaleciler aynı anda yetişmemiştir.

Haberin Devamı

Maçın starı

Geçtiğimiz sezon yaptığı basit hatalardan ders almış gözüken Hosseini tüm savunma hamlelerinde başarılıydı. Edgar Ie ile iyi bir ikili olmayı başardılar. Özellikle kenar ortalarda ilk müdahaleleri ile dikkat çekti.

Maçın olayı

Yakalanan çıkışın ilk ayrıntısı savunmada stoper kalitesiydi. Ancak yavaş yavaş oynanan oyunu kontrol eden Trabzonspor için savunmayı topu ayağında tutarak yapması maçın olayıydı.

Kısa mesaj

Baker ve Abdülkadir Parmak takımın pas trafiğini çok iyi yönettiler. Artık tek eksikleri biraz daha ceza sahası önlerine gidip şutu düşünmek.

YORUM YAZ