MENÜ

Doğru hücum yapamayınca...

Abone Ol Google News

Benfica atmosferden pek etkilenmeden başladı maça. İlk 20 dakikada Benfica’yı baskı altına almakta zorlandık ancak Eljif’in pasında Isla ve Alper’le umutlansak da bu altın değerindeki pozisyonları değerlendiremedik. Ve 26’da umutlarımıza dip yaptıran gol organize geldikleri atakta Fernandes’ten geldi. Demoralize olmak yerine aramaya devam eden Fenerbahçe Hasan Ali’nin ortasında Alper’le golü bulup skoru dengeledi. Giuliano ve Valbuena’yı neredeyse hiç devreye sokamadığımız bir devrede 1-1 kötü bi skor gibi gözükse de en azından içeriye umutlu gitmemizi sağladı. Ancak bu umutlar ikinci yarının başında yerleşik savunmaya karşı hücum edemediğimiz 20 dakikada azalıp Barış ve Soldado hamlelerine rağmen Barış’ın şutu haricinde pozisyona giremediğimiz kalan bölümde tamamen bitti. Sonuçta Fenerbahçe turu 2 maçta da gol yemesine rağmen hücum oyuncularının kötü performanslarının etkisi ile geçemedi.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Tur neden kaybedildi? Özellikle tecrübeleri ve kaliteleri düşünüldüğünde Giuliano, Ayew ve Valbuena gibi oyuncuların etkisizliği en önemli etkendi.

Haberin Devamı

Maçın starı

Alper Potuk sahada basmadık yer bırakmadığı maçta takımının temposu düştüğü anlarda da ayakta kalmayı başardı. Kendi yerinde oynamamasına rağmen harika bir santrafor golü attı. Fakat hücum bölgesindeki hiçbir arkadaşı Alper’e eşlik edemedi.

Maçın olayı

Isla’nın ilk maçta goldeki hatası kadar ikinci maçtaki kırılma anında kaçırdığı gol, hem maçın hem de turun kaderini belirledi.

Kısa mesaj

Fenerbahçe’de tecrübesizliğine rağmen Eljif Elmas’ı çok beğendim. Her iki maçta da elinden geleni yapan ve oyunu çift taraflı oynayan Eljif, üstüne koyarak ilerlerse orta sahanın vazgeçilmezi olur.

YORUM YAZ