MENÜ

Cocu'nun artık 11'ini bulması gerek!

Abone Ol Google News

Her şeyden önce Fenerbahçe’nin yapmak istediği kadro değişiminde seçtiği oyuncular üzerinden daha işin başında bir hayal kırıklığı yaşandığı gerçek. Giden ve gelen oyuncuları tartıya koyduğumuzda gelen oyuncuların genç olmasının dışında Fenerbahçe’ye kalite anlamında daha fazla şey katacaklarından şüpheliyim. Bu doğrultuda Cocu’nun öncelikle Fenerbahçe’de potansiyeli yüksek ve sorumluluk alma duygusu daha fazla oyunculardan oluşan bir ilk 11 şekillendirmesi ve bu şekillendirdiği 11’in en az 8-9 oyuncusunda sürekli ısrar etmesi şart.

Haberin Devamı

Rotasyon yapılmamalı

Bir başka deyişle Fenerbahçe’nin şampiyonluktaki rakiplerinin her maça rotasyonlu bir şekilde çıkmak gibi lüksü varken, Fenerbahçe’nin ise oturmuş bir kadroya sahip olabilmesi şart. Geçen zaman içinde de bu rotasyonun mümkün olduğunca az yapılması gerekir. Slimani ve Ayew başta olmak üzere Benzia, Mehmet Topal, Skrtel, Şener’in sürekli 11’de olması gerekiyor. Kemikleşmiş oyuncu grubu şart. Konya maçında kazanan 11’de fazla değişiklik yapılmaması gerekiyor. Yapılsa da bu isimlerin kalması diğerlerinin kenara çekilmesi gerek.

Haberin Devamı

Derbiyi kaybederse...

Fenerbahçe’nin kurtuluşu sadece tek maç üzerinden değerlendirilebilecek bir durum değil. Fakat Cocu’nun kredisinin tekrar artabilmesi ve taraftarın takıma küsmemesi adına alınacak bir derbi galibiyeti, en azından günü kurtarabilir. Aksi bir durumda ise yani Beşiktaş maçının mağlubiyeti... Her ne kadar Ali Koç, ‘devre arasına kadar değişiklik düşünmüyorum’ dese de teknik direktör değişikliği Fenerbahçe için kaçınılmaz olabilir.

YORUM YAZ