MENÜ

Büyük avantaj

Abone Ol Google News

Maça orta saha özellikli forvet oyuncularımızın iyi başlaması, çabuk düşünmeleri ve topun hızını iyi ayarlamaları çabuk bir gol getirdi. Yusuf'un hazırladığı pozisyonda gelen gol ve iştahımız topu kontrol edemediğimiz anlarda bile pozisyon vermememizi sağladı. Sahada aynı anda düşünebilen oyuncu grubu olunca oyunun iki yönünü de çok iyi oynadık. Akan oyundaki gol bulma becerimizi duran topta da tekrarlayıp Yusuf'un kornerinde bu kez Çağlar'la golü bulup maçı kazanmak adına avantajımızı büyüttük. Yusuf ilk yarının sonlarında golü yapsa, işi ilk yarıdan bitirebilirdik. 2. yarıya yine topla oyunda sakin savunmada ise dikkatli başladık. Norveç'in oyunu dikine oynama istekleri, duvara çarpar gibi geri döndü. Ozan Tufan'ın pas trafiğimizin sonunda yaptığı kusursuz vuruşla da konu kapandı. Bu galibiyetle dünya kupasına katılma konusunda çok büyük bir avantajı cebimize koymayı başardık.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

İdeal 11'miz bu olabilir mi? Milli takım için elbette rekabet ne kadar büyük olursa başarı da o kadar ihtimal doğrultusunda. Yine de Norveç 11'ine bakınca Burak Yılmaz, Hakan, Çağlar, Uğurcan, Okay ve Ozan Tufan ile iskeleti netleşmiş bir milli takımımız var. Bu iskeletin Merih ve Cenk Tosun ile daha da kuvvetleneceği bir gerçek.

Haberin Devamı

Maçın starı

Fenerbahçe'de Erol Bulut ile sıradan oyuncuya dönüşme tehlikesi yaşayan Ozan Tufan, Şenol Güneş ile birlikte yine değerine değer kattı. Oynadığımız iyi oyunun karşılığını Ozan Tufan'ın muhteşem golleri ile aldık. Oyunu toplu topsuz harika oynayarak, maçın adamı olmayı başardı.

Maçın olayı

Dünyanın sayılı iki santrforuna karşı savunma bloğumuzun kusursuza yakın performansı gecenin olayıydı. Özellikle Çağlar Söyüncü bu bloktaki performansı ile öne çıktı.

Kısa mesaj

Milli takımı izledikçe Uluslar Ligi'nin futbolcular tarafından çok ciddiye alınmadığı daha iyi anlaşılıyor. Bana göre haksız da sayılmazlar.

YORUM YAZ