MENÜ

Baskıdan uzak tutmak gerek

Abone Ol Google News

Transfer için UEFA kararını bekleyen Fenerbahçe’de Ersun Yanal’ın şampiyonluğa dair iddialı açıklamalarının biraz zamansız olduğunu düşünüyorum. Geçen sezon hem oyun hem futbolcu kalitesi konusunda yaşanan sıkıntılardan sonra daha takviyeler gelmeden yapılan bu açıklamalar sezona iyi bir başlangıç yapılamazsa çok baş ağrıtır. Aslında transferde adı geçen Kolarov, Kruse gibi oyuncular Frey, Reyes ve Benzia gibi hayal kırıklığı yaratan isimlere nazaran daha garanti hamleler. Ancak yine de hem daha fazla transfer gerekli hem de bu futbolcuların da mutlaka bir uyum sürecine ihtiyacı olacaktır.

Haberin Devamı

Çabuk unutulur...

O yüzden şu an için çok iddialı olmaktansa oyuncuları baskıdan uzak tutmak daha mantıklı bir yaklaşım. Fenerbahçe camiası geçtiğimiz sezonki gibi bir felaketi daha kaldıramayabilir. Krediler çabuk tükenebilir. hatta maddi anlamda Başkan ali koç’un yaptığı fedakârlıklar bile çabuk unutulur. Futbolda başarı birçok sıkıntının üzerini örter.

Sorumlu oyuncu gerek

Bu doğrultuda yapılan hamlelerin de çabuk sonuç vermesi adına gelecek vaadeden oyunculardan ziyade gelir gelmez takıma katkı verecek, sorumluluk almayı seven oyunculardan seçilmesi şart. Bu tarz oyuncular gelişimini devam ettiren genç oyuncular için de şans olabilir. Sonuçta artık tüm takımların maddi anlamda yaşadığı sıkıntıları aşabilmesi adına en önemli detaylardan biri eljif elmas gibi oyuncuları erken keşfedip bu oyunculardan para kazanmak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ