MENÜ

Avcı doğru isim

Abone Ol Google News

Abdullah Avcı, hem karakter hem de şampiyonluk yolunda edindiği tecrübeleri ile Trabzonspor için doğru isim. Elbette bu sezon sancılı geçecek. Mutlaka inişler ve çıkışlar olacak. Ancak eğer büyük resme bakarsanız camiayı özlenen yerlere getirebilir.

Haberin Devamı

Abdullah Avcı’nın Trabzonspor’a gelişini her şeyden önce doğru temellere oturtmak gerek. Günü kurtarmaya değil, yıllarca her sezon şampiyonluk için iddialı bir takım olabilmek, oyun disiplini ve takım bütünlüğü konusunda mesafe katetmeye bağlı. Önce oyuncu kadrosunu, işler kötü gittiğinde teknik direktör gider algısından kurtarmak şart. Bu sezonun, geçtiğimiz dönem kaçan şampiyonluğun, kadro kalitesinin düşüşünün ve Avrupa’dan gelen cezanın aynı anda yorduğu Trabzon camiasının bu kötü ayrıntıları atlatabilmesi için az hasarla atlatılması gereken bir sezon olduğunu düşünüyorum. Kalkıp Abdullah Avcı’ya ‘bu sezon şampiyonluk bekliyoruz’ demek gerçekçi olmayacak ve istikrarlı teknik direktörlerle çalışmadan başarı gelmeyeceğini artık anladığını tahmin ettiğim Trabzon camiası için Abdullah Avcı hem karakter hem de şampiyonluk yolunda edindiği tecrübeleri ile doğru isim. Elbette bu sezon çok sancılı geçecek.

Haberin Devamı

Mutlaka inişler ve çıkışlar olacak ama eğer büyük resme bakarsanız altyapıdan oyuncu yetiştirme konusunda büyük avantaja sahip Trabzonspor için iyi yabancılarla desteklenecek Abdullah Avcı’lı bir kadro camiayı özlenen yerlere getirebilir.

Kısa sürede etkisi olabilir

Kısa vadede ise her takımda olduğu gibi teknik direktör değişikliklerinin olumlu etkileri vardır. Hem antreman hem de maçlarda oyuncuların temposu artar. Trabzonspor’un Milli arada yeni hocası ile yapacağı mini kamp döneminin, çıkış yakalamak adına uygun bir fikstürü olduğunu da düşünürsek çok verimli geçeceğini ve Trabzonspor’un kısa sürede yukarılara tırmanacağını tahmin ediyorum.

YORUM YAZ