MENÜ

Acil 2 transfer

Abone Ol Google News

Taşıma suyla değirmen dönmez. Jailson’un stoperde, Dirar’ın sol bekte oynaması eziyet olur. Jailson’u orta sahaya çekip buradaki sorun çözülebilir. Ancak stopere ve sol beke acil 2 oyuncu alınması gerek.

Haberin Devamı

Fenerbahçe için Audi Cup’ın ortaya çıkardığı sıkıntıların en önemlileri takım savunması ve geri 4’lü olarak gözüktü. Öncelikle, taşıma suyla değirmen dönmez misali Jailson’un bazı maçlarda özellikle de iç sahada stoperde kullanılması mantıklı olabilir. Ancak sezonun tamamı düşünüldüğünde mutlaka lider bir stoper şart. Diğer taraftan Hasan Ali’yi forma rekabetine sokmaktan çok, en azından zaman zaman dinlendirebilmek adına bir sol bek de alınmalı.

Ozan tek kalıyor

Evet, ekonomik şartlar kolay değil ama bu iş Dirar’la falan olmaz. Hem takım hem Dirar için eziyet olur. Sorunun 2. bölümü ise takım savunması. Top rakibe geçtiği anda savunmaya geçişte yaşanan şaşkınlık ve telaş kolay pozisyon verilmesinin en önemli sebebi. Öncelikle Topal’ın ayrılması ve Jailson’un stopere geçmesi ile sert maçlarda Ozan Tufan’ın yanında savunması iyi bir oyuncu eksikliği hissediliyor. Bazen topun kaybedildiği an yapılacak baskının kazandıracağı toplar ya da küçük fauller ile savunmaya yerleşmek için zaman kazanılması önemli.

Haberin Devamı

Muriç’le önde savunma

Hücumda Kruse ve Rodrigues’in skorerliğinin, Vedat Muriç’in son vuruş zaafiyetinin üstünü örtebileceği bir gerçek. Vedat’ın savunmaya en önde başlamak adına özellikleri, fizik gücü çok faydalı olacaktır. Yani sorunu savunma olan Fenerbahçe’nin Jailson’u ortaya kaydırarak çözebileceği problem için savunmanın göbeğine ve sol bek pozisyonuna acil 2 oyuncu alması gerek. Eskiden olsa uyum süreci üzerinden çok geç kalındı falan derdim. Ama ekonomi artık ‘olsun da geç olsun’ dedirtiyor. Yeter ki doğru isimler seçilsin.

YORUM YAZ