MENÜ

Yetenek topla buluşunca!

Abone Ol Google News

Erol Bulut’un mutlaka son maçlardan farklı şeyler yapması gerekiyordu, yaptı: Sol beke çektiği Szalai ilk yarıda kaleci Uğurcan ile beraber sahanın en iyisiydi. Erol Bulut’un mutlaka topu rakibe bırakma-bırakmama meselesi yerine Fenerbahçe’nin topu alınca ne zaman ne yapmalı meselesine odaklanması gerekiyordu: Dakikalar 10’u gösterdiğinde Fenerbahçe %70 oranda topa sahip olmuştu, ilk 30 dakikada da uzun süredir en iyi maçlarını oynayan Sosa ve Mert Hakan ile topu çok iyi yönlendirerek Trabzon deplasmanında üstün bir oyun sergiledi, Uğurcan’ın eldivenli büyücülüklerine takıldı. Mesut Özil gününde olsaydı, Fenerbahçe ilk 45’ten maçı koparabilecek kadar iyi oynamıştı. Tabii Erol Bulut’un en çok sakatlıktan önce ligin tozunu atan Pelkas’a ihtiyacı vardı, Pelkas 76’da direklerin tozunu süpüren mükemmel bir şutla 3 puanı aldı getirdi.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Topu rakibe bırakmak-bırakmamak üzerine enerji harcamak yerine top kadronda yer alan yetenekli ayaklara gelince neler yapmak gerektiğini düşünmek galibiyet şansını arttırmadı mı?

Haberin Devamı

Maçın starı

Szalai, Sosa, Serdar Aziz, Gökhan Gönül ve Uğurcan çok iyilerdi ancak sıralamadaki puan aritmetiği ve konjonktürü gereği maksimum 2 gol olabilecek maçta Pelkas o kadar harika bir gol attı ki iyi oyunuyla skor katkısını birleştirip maçın kilit ismine dönüştü.

Maçın olayı

90 artılarda Fenerbahçe’nin, Trabzonspor’u çok eksik yakaladığı net kontrataklarda oyuncuların yaptığı saçma sapan tercihler. Dönenlerden birisi gol olsaydı, Fenerbahçe’nin üstün oynadığı 80 dakika çöpe gidecekti!

Kısa mesaj

Fenerbahçe’de teknik direktörlük tartışması şimdilik buzdolabına kalktı, eğer kalan maçlarda da Erol Bulut elindeki yetenekli ayakların topla nasıl organize olacağı üstüne çalışırsa şampiyonluk şansı artabilir. Aksi takdirde tartışma buzdolabından derin dondurucuya gider!

YORUM YAZ