MENÜ

Rotasyondakiler alternatif olmalı

Abone Ol Google News

Beşiktaş’ta tüm gözler santrforda Negredo’nun gidişinden sonra kimin forma şansı bulacağında. Şenol Güneş, sezona Larin ile başlamıştı. Ancak Linz maçından itibaren Larin’in henüz Beşiktaş’ın birinci santrforu olacak seviyede bulunmadığı ortaya çıktı. Larin, sezon başında bulduğu şanslarda topa gitmek yerine topu ayağına beklediği için verimli olamadı. Şimdi Adem Ljajic’in ofansif orta sahaya enjekte edilmesiyle Beşiktaş’ta birinci santrfor olacak oyuncunun daha fazla pas oyununa adapte olması gerekiyor. Bu açıdan bakılınca birinci santrfor için en uygun isim Ryan Babel gibi gözükse de Babel sol forvette oyun tarzı nedeniyle alternatifi olmayan biri.

Haberin Devamı

Ljajic merkezli oynanmalı

Babel’i santrfora çekmek yani sol forvet pozisyonuna almak yeni iş kurmak için o işte gerekecek olan nakil arabasını satıp iş sermayesine eklemeye benzeyebilir. Yani yeni bir iş kuracaksınız ve o işte size mutlaka bir nakil aracı gerekiyor. Buna benzer şekilde Beşiktaş’ın ikinci alandan üçüncü alana geçişinde Ryan Babel, en önemli nakil aracı. Bu yüzden, Babel’in ideal mevkisi olan sol forvette kalması özellikle Adem Ljajic merkezli oynanacak savunma arkasına forvet kaçırma oyununda daha verimli sonuç sağlayabilir.

Haberin Devamı

Babel’in servisleri önemli

​Ryan Babel’in sol forvet oynarken ortaya yönelik attığı şutlar ve yaptığı servisler Beşiktaş hücumunun en önemli gol fırsatı oluşturan hücum varyasyonlarının başında geliyor. Bu yüzden Şenol Güneş’in kadrodaki 3 doğal santrfor olan oyuncudan bir tanesini bu maçta denemesi gerekiyor. Zorluk derecesi yüksek olmayan Sarpsborg maçında bu tip bir deneme yapmak ideal bir fırsat. Beşiktaş’ın Negredo sonrası, Fenerbahçe derbisi öncesinde maçı kazanması yetmez, ideal hücum oyununu da artık belirlemesi gerekiyor.

Kısa mesaj

UEFA Avrupa Ligi, rotasyon oyuncularının alternatif oyuncuya dönüşmesi için çok önemli bir fırsat. Şans bulacak oyuncuların bu şansı çok iyi değerlendirmesi gerekiyor.

YORUM YAZ