MENÜ

Hoca kadar oyuncu da gerek

Abone Ol Google News

İlk yarının Beşiktaş adına tek mutluluk verici anından başlayalım: Beşiktaş’ın doğal golcü yeteneğine sahip forveti genç Semih, devre bitiminde çok dar bir açıdan attığı golle kalitesini bir kez daha gösterdi. Beşiktaş’ta bir an önce yeni teknik direktör belli olsun da Giovanni van Bronckhorst göreve getirilecekse Semih bir an önce son vuruş uzmanı yardımcısı Roy Makaay ile çalışmaya başlasın. Serdar Topraktepe hoca da asıl görevine altyapıya dönüp A takıma yeni Semih’ler hazırlasın.

Haberin Devamı

Beşiktaş’ın birçok mevkide yeni isimlere, takviyelere ihtiyacı var: Necip-Bakhtiyor stoper tandemi son derece yetersiz. Misal Saiss kalsaydı veya yerine Saiss tipi lider stoper alınsaydı, Necip onun savunma şefliğinde daha verimli oynayabilirdi. Kasımpaşa’yı öne geçiren golde Da Costa süper bir şut attı ama hemen öncesinde geçişte yine Beşiktaş kendi yarı alanından topu düzgün çıkartamayınca Salih’in hatalı geri pasında top durduk yere Kasımpaşa’ya geçti. Necip sağ ayaklı Da Costa sanki sol ayağı ile çizgiye inecekmiş gibi hamle yapınca rakip şut açısını buldu. Bakhtiyor gelir gelmez “Football Manager gazına gelip stoper de oynar” yanılgısına kapılmayın demiştim. Daha ilk 6 dakikada Bakhtiyor bir stoperin yapmaması gereken her şeyi yaptı: Kendi kale çizgisinde sıkışıp topu merkeze Kasımpaşalı oyuncuların pusuya yattığı ceza alanı yayına çıkardı. Hemen ardından rakip preste topu kaptırdı. İlk yarım saat bitmeden de hamle hatasından sarı kartı gördü. Takımın kalanı da ilk yarıda iyi değildi: Beşiktaş’ın bulduğu üç pozisyonun ikisi kaleci Mert’in degajından geldi. Zaten Mert’in 34’teki kurtarışları olmasa daha önce geriye düşebilirdi.

Haberin Devamı

Kâbus başladı

İkinci yarıda Beşiktaş’ın kolektif oyunu 80. dakikaya kadar ilk yarıya göre daha az kötüydü. Ancak 80’de film koptu ve kâbus başladı: Bakhtiyor ikinci golde yine bir stoperin asla yapmaması gerekeni yaparken Da Costa kısa süre sonra hat trick’ini tamamlayıp fişi çekti. Beşiktaş’ın acil olarak çok iyi bir teknik direktörün yanı sıra en az üç çok iyi futbolcuya da ihtiyacı var.

YORUM YAZ