MENÜ

Falcao & Onyekuru farkı

Abone Ol Google News

Falcao’nun sakatlıktan kurtulup klasını sergilemesi, Mostafa’nın gelir gelmez büyük katkı yapması üzerine Galatasaray’ın 11’de çift santrforla başlaması mantıklı bir tercihti. Ancak Yedlin ve Saracchi gibi hemaçık hem bek oynayabilen iki ofansif kanat varken neden Fatih Terim3-5-2’yi tercih etmedi, orası enteresan. Eğer 4-4-2 dizilişinde Emre Akbaba yerine Feghouli, Onyekuru, Kerem Aktürkoğlu üçlüsünden en az biriyle başlansa 4-4-2 daha verimli oynanabilirdi. İlk 45’te 4- 4-2’nin yeteri kadar verimli işlememesinin sebeplerinden birisi de şüphesiz Galatasaray’ın geriden planladığı gibi akıcı top çıkartamaması oldu. Lakin ilk yarı sonunda Falcao öyle klas bir gole imza attı ki birçok Galatasaraylı o anda “Hoca iyi ki çift santrforla başlamış” dedi. Yıllardır zaten Galatasaray öne geçtiğinde en etkili gol silahı olan Onyekuru bu özelliğini bir kez daha gösterdi. Onyekuru’nun son golünde Feghouli’nin asisti de çok usta işiydi. Galatasaray bir maçı daha özel yetenekli oyuncularının bireysel kalite farkı sayesinde kazandı.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Haberin Devamı

Emre Akbaba yerine Feghouli’nin santrforların arkasında serbest rolde oynadığı bir 3- 5-2 Galatasaray için daha hayırlı olmaz mı?

Maçın starı

Falcao, Yedlin ve Saracchi Galatasaray’ın en iyileriydi.

Maçın olayı

Falcao’nun Porto-Atletico günlerini anımsatan ‘Form geçici klas kalıcıdır’ diye bağıran gol vuruşu harikaydı.

Kısa mesaj

Fatih Terim, taktiksel açıdan arayışlara devam ediyor. Eğer 4-4-2’ye devam edecekse enazından Emre Akbaba yerine Onyekuru veya Kerem Aktürkoğlu gibi takımı direkt rakip kaleye taşıyabilen ve santrforlarını daha sağlıklı besleyecek oyuncuları bir dahaki maç 11’de tercih edecek mi?

YORUM YAZ