MENÜ

Kulüplere sensör

Abone Ol Google News

Geçen hafta ‘Kulüpler stres testinden geçecek’ başlıklı yazımın ardından TFF Başkanı Nihat Özdemir ve Kulüpler Birliği Başkanı Fikret Orman’ın ortaklaşa yaptıkları basın toplantısı ile bir bakıma kulüplerin mali yapıları için uygulanacak yol haritasını açıkladılar. Basın toplantısında dikkatimi en çok Orman’ın benim benzetmemle dayanaksız sala binmiş giden kulüplerimiz için ‘deniz bitti’ sözünü kullanması oldu. Artık halının altına süpürülecek, göz ardı edilemeyecek büyük bir problem ile karşı karşıya olduğumuz ortada.

Haberin Devamı

Önleyici tıp!

TFF Başkanı Nihat Özdemir de aldığı sorumluluğun bilinci ile kulüplerin yeni dönemde sıkı bir denetimden geçeceğini söyleyerek kulüplerin kurtuluş reçetesinin Kulüp Lisans talimatı ile ilgili detaylı bilgi verdi. İçlerinde yakından tanıdığım çok değerli üyeleri de barındıran Kulüp ve Lisans Kurulu bu süreçte bir bakıma bankacılık sistemini regüle eden BDDK gibi bir işlev üstlenecektir. Adeta bir sensör görevi yapacak kurul. Kuracakları uyarıcı sistemle arabayı (kulüpler) duvara çarpmadan ‘sensör’ alarmını devreye sokabilecekler. Tıpkı önleyici tıp felsefesinde olduğu gibi amaç grip olmadan, zatüreye yakalanmadan, kanser olmadan hastayı (kulüpleri) korumak olacaktır.

Haberin Devamı

İngiltere’ye bakalım...

Enseleri karartmaya da gerek yok. Krizi fırsata çevirmek de kendi ellerimizde. Şu an futbolun tüm paydaşları ortak bir amaç için el birliği içerisinde. İngiltere futbolunun holiganlarla mücadele ederken kurdukları sistem sayesinde bugünkü endüstriyel büyüklüğe ulaştıklarını unutmayalım!

YORUM YAZ