MENÜ

Yeni yol arkadaşımız Co-Pilot360

Abone Ol Google News

İlk Ford Focus 20 yıl önce piyasaya çıktığında, özellikle de tasarımı, yol tutuşu ve dinamik özellikleriyle, sınıfı için öncü bir model olmuştu. Daha sonraki Focus nesillerinde ise bu özelliklere, elektronik destek sistemleri eklendi. Focus hep kompakt sınıfa, yeni teknolojileri getiren modeller arasında yer aldı. Şimdi ise sırada 4. nesil Focus var ve bu yeni nesil de, sürüş teknolojilerini demokratikleştirme konusunda bir istisna değil. Yeni Focus, Ford Co-pilot360 teknolojilerine sahip ve bu sayede seviye 2 otonom sürüş deneyimi yaşatabiliyor.

Haberin Devamı

Sedan Türkiye’ye özel geliştirildi

Hatchback ve Station versiyonları da bulunan Focus’da, Sedan versiyon Türkiye pazarı için özel olarak üretiliyor. Sedan modelde, ön sıra omuz mesafesi 10 milimetre, diz mesafesi 15 milimetre, arka koltuklarda ise diz mesafesi 70 milimetre, omuz mesafesi ise 59 milimetre artırılmış. Bagaj hacmi de 90 litre artarak 511 litreye ulaşmış. Focus’un seviye 2 otonom sürüş deneyimi sunmasını sağlayan Ford Co-Pilot360 teknolojileri, sürüşü daha konforlu ve güvenli hale getiriyor. Dur - Kalk Fonksiyonu ile geliştirilmiş, Trafik Levhası Tanıma Sistemi ve Şerit Hizalama özelliklerini de içeren Adaptif Hız Kontrol Sistemi, otomobilin önündeki araçlarla güvenli sürüş mesafesini korumasını sağlıyor.

Haberin Devamı

Co-Pilot sürücüye destek oluyor

Yaya ve Bisiklet Algılama Özellikli Çarpışma Önleme Yardımcısı ve Acil Durum Manevra Destek sistemleri de güvenliği artırıyor. HUD gösterge paneli sürücünün gözlerini yoldan ayırmadan önemli bilgilere ulaşmasını sağlıyor. 8 inçlik renkli dokunmatik ekrana sahip Ford Sync ve mobil cihazlar için kablosuz şarj bölmesi, bağlanabilirlik imkanlarını artırıyor. Focus Türkiye pazarına 1,0 lt EcoBoost (125 PS) ve 1,5 lt Ti-VCT (123 HP) benzinli motor seçenekleriyle geliyor. Ayrıca 1,5 lt’lik EcoBlue (120 HP) dizel motor versiyonu da var. Şanzıman seçenekleri ise 6 ileri manuel ve 8 ileri otomatik vites kutularından oluşuyor. Focus’un ÖTV indirimli fiyat seviyesi 135 bin TL’den başlıyor.

Ödüllü Stinger Türkiye’de

Kia’nın Red Dot ve IF Design ödüllü Grand Tourismo otomobili Stinger, 2,0 lt motorlu versiyonuyla Türkiye pazarına sunuldu. Stinger, heyecan uyandıran tasarımı, geniş iç mekanı, dinamik sürüş özellikleri ve 244 HP gücündeki turbo benzinli motoruyla dikkat çekiyor. 4,83 m uzunluğuyla, Premium markaların rekabet alanı olan E Segmentine yerleşen Stinger’in 2.0L GT-Line modelinin fiyat etiketi ise 550 bin TL.

Corolla Sedan’da hibrit teknolojisi

46 milyon adetlik satışla dünyanın en çok tercih edilen otomobili olan Toyota Corolla’nın 12nci neslinin sedan versiyonu gün ışığına çıktı. Adapazarı’ndaki Toyota fabrikasında Ocak 2019’dan itibaren üretilecek olan yeni Corolla’da TNGA platformu ve 4ncü nesil hibrit teknolojisi kullanılıyor. 1,8 lt’lik benzinli motorla entegre edilen hibrit sistem sayesinde yeni Corolla da, tıpkı C-HR gibi, ÖTV teşviğinden yararlanabilecek.

YORUM YAZ