MENÜ

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk: 7 puan farkla derbiyi izleyeceğiz!

Cim Bom, Adana Demirspor virajını da kayıpsız döndü, şampiyonluk yürüyüşüne devam etti. Bir gecede 3 rekor kırılırken başarının en büyük mimarı teknik direktör Okan Buruk da sözlerine rekorlardan birine imzayı atan Muslera'yı tebrik ederek başladı. Başarılı çalıştırıcı şampiyonluk yarışıyla ilgili de, "7 puanlık farkla hafta sonuna giriyoruz. Kendi maçlarımızı kazanmak ve şampiyon olmak istiyoruz." yorumunu yaptı.

Süper Lig'in 34. haftasının açılış maçında lider Galatasaray, Adana Demirspor ile kozlarını paylaştı. Aslan ilk yarısı golsüz geçilen maçta Mavi Şimşekler'i 3-0 devirdi ve yeni rekorlar kırdı.

Haberin Devamı

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk: 7 puan farkla derbiyi izleyeceğiz

Tek maçta 3 rekor!

63 yıl Beşiktaş’ın elinde bulunan üst üste kazanma rekorunu, geçen sezon 14 maçla kıran Cim Bom, kendine ait rekoru da bu galibiyetle birlikte 15'e çıkarttı. Üstelik Cim Bom puanını da 93 yaptı ve Sarı-Kırmızılılar, 93 puanla Fenerbahçe'ye ait olan 'ligde en çok puan toplayan takım' rekorunu da egale etti. Fernando Muslera da Süper Lig’de bu sezon 17 maçta kalesini gole kapatarak kendi rekorunu kırdı.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk: 7 puan farkla derbiyi izleyeceğiz

'Zevkli bir maç oldu'

Rekorların adamı teknik direktör Okan Buruk da maçın ardından açıklamalarda bulundu. Sözlerine, Uruguaylı eldiven Muslera'yla başlayan tecrübeli çalıştırıcı, "Muslera'yı tebrik ederim, yeni bir rekor kırdı. Onun sayesinde gol yemedik. Çok fazla pozisyona girdik. İki takım da çok pozisyona girdi, zevkli bir maç oldu. Savunmada rakibe pozisyonlar verdik, bunu düzeltmemiz lazım. Adana Demirspor'u da kutlamak lazım, iyi oynadılar. Seyircileri de tebrik ederim, güzel bir ortam vardı. Sadece hava çok sıcaktı, nem oldu. Oyuncular da yoruldu. İkinci gol maçı bize kazandırdı. Üçüncü golde Mertens'in yine asisti, Icardi'nin golü" dedi.

Haberin Devamı

'Averajda gerideydik, geçtik'

Şampiyonluk yarışını da değerlendiren Buruk, "7 puanlık farkla hafta sonuna giriyoruz. Yarın derbiyi izleyeceğiz. Kendi maçlarımızı kazanmak ve şampiyon olmak istiyoruz. Averaj anlamında gerideydik ve yakaladık, geçtik. Bütün futbolcularım gol için yaşıyor. Maç bitene kadar gol aradık. Averajın da çok önemi var" ifadelerini kullandı. 

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk: 7 puan farkla derbiyi izleyeceğiz

Buruk sözlerine şöyle devam etti:

Hakim Ziyech kilidi açtı. Sanırım tüm golleri ceza sahası dışından. Sakatlanmaması için erken çıkarıyorum. Sarı kart sınırında oyuncularım vardı, bunları da düşündü. Hakim daha iyisini de yapabilir, kaliteli bir oyuncu. Soldan, sağa oyunu daha fazla çevirebilsek, Hakim'in gol ve şut sayısı daha fazla olabilirdi. Bunu da çalışmamız lazım.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk: 7 puan farkla derbiyi izleyeceğiz

 

YORUM YAZ