MENÜ

Napoli 33 yıl sonra şampiyon oldu: Kim Min-Jae tarihe geçti

Sezon başında Fenerbahçe'den Napoli'ye transfer olan Kim Min Jae, İtalya'daki ilk sezonunda tarihe geçti. Kalidou Koulibaly'nin yerine transfer olan ve Senegalli yıldızın yerini doldurmasına endişe ile bakılan Güney Koreli yıldız adını tarihe yazdırdı.

Napoli 33 yıl sonra şampiyon oldu: Kim Min-Jae tarihe geçti

İtalya'da bu sezon esen Napoli fırtınası şampiyonluk ile taçlandı. Futbol efsanesi Diego Armando Maradona'nın tüm dünyaya adını duyurduğu Napoli, 1989-1990 sezonundan sonra ilk kez İtalya Serie A'yı zirvede tamamladı.

Haberin Devamı

Victor Osimhen, Khvicha Kvaratskhelia, Tanguy Ndombele ve Politano gibi yıldızlarıyla İtalya'yı kasıp kavuran Napoli'de eski Fenerbahçeliler Kim Min Jae ve Eljif Elmas da 33 yıl sonra gelen şampiyonlukta büyük pay sahibi oldu.

MESSI DÜNYA TARİHİNE GEÇECEK

Sezon başında Fenerbahçe'den 18 milyon euroya Napoli'ye transfer olan Kim Min Jae, İtalya'daki ilk sezonunda tarihe geçti. Sezon başında Chelsea'ye transfer olan Senegalli savunmacı Kalidou Koulibaly'nin yerine transfer edilen ve Koulibaly'nin yerini doldurmasına endişe ile bakılan Güney Koreli yıldız, adını tarihe yazdırdı. İşte ayrıntılar...

NAPOLI 33 YIL SONRA ŞAMPİYON

İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 33. haftasında Napoli, deplasmanda Udinese ile 1-1 berabere kalarak, sezonun bitimine 5 hafta kala en yakın takipçisi Lazio'nun 16 puan önünde şampiyonluğunu ilan etti.

Haberin Devamı

Ligde açık ara lider olan Napoli, Udinese ile Dacia Arena'da karşı karşıya geldi. Ev sahibi Udinese, 13. dakikada Sandi Lovric ile 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu şekilde sona erdi. Napoli, Nijeryalı golcüsü Victor Osimhen'in 52. dakikada fileleri havalandırmasıyla 1-1 beraberliği sağladı.

Maçta başka gol olmayınca, şampiyonluk için beraberliğin de yettiği Napoli, Udinese ile 1-1 berabere kaldı.

Napoli, bu maçtan aldığı 1 puanla, puanını 80 yaptı ve sezonun bitimine 5 hafta kala en yakın takipçisi Lazio'nun 16 puan önünde yer alarak 33 yıl sonra şampiyon oldu.

Napoli 33 yıl sonra şampiyon oldu: Kim Min-Jae tarihe geçti

MARADONA'DAN SONRA İLK ŞAMPİYONLUK

Napoli, lig tarihindeki 3. şampiyonluğu elde etti. Mavi-beyazlı takım, Serie A'da son olarak 1989-1990 sezonunda mutlu sona ulaşırken, ilk şampiyonluğunu ise 1986-1987 sezonunda kazanmıştı.

Napoli'nin önceki iki şampiyonluğunun mimarı ise 1984 ile 1991 yılları arasında forma giyen Arjantinli efsane futbolcu Diego Armando Maradona olmuştu. Bu sezon gelen şampiyonluk, Maradona'dan sonra ilk, toplamda ise 3. şampiyonluk oldu.

ŞAMPİYONLUK COŞKUYLA KARŞILANDI

Udinese-Napoli maçı için, Napoli'ye 850 kilometre mesafedeki Udine kentine gelen binlerce Napolili taraftar maçın son düdüğüyle Dacia Arena sahasına inerek futbolcularla şampiyonluğu kutladı.

Haberin Devamı

Diğer yandan, Napoli'nin şampiyonluğunun kesinleşmesiyle Napoli kentinde Diego Armando Maradona Stadı'ndaki dev ekranda maçı izleyen taraftarlar da büyük coşku yaşadı.

Napoli 33 yıl sonra şampiyon oldu: Kim Min-Jae tarihe geçti

Napolili taraftarlar şampiyonluğu gece boyunca kentin cadde ve meydanlarında kutlarken, kentin dört bir yanında havai fişekler patlatıldı.

Bu arada Napoli Teknik Direktörü Luciano Spalletti de kariyerindeki ilk Serie A şampiyonluğunu yaşadı.

KIM MIN JAE ADINI TARİHE YAZDIRDI

Bu sezonun başında Fenerbahçe'den Napoli'ye 18 milyon euroya transfer olan Güney Koreli Kim Min Jae, İtalya'daki ilk sezonunda adını tarihe yazdırmayı başardı. Kim Min Jae, Avrupa'nın 5 elit liginde forma giydiği ilk sezonunda şampiyon oldu. 2010-11 sezonunda İngiltere'de Manchester United forması giyen Park Ji-sung'un 5 elit ligde şampiyon olan ilk Güney Koreli futbolcu olmuştu.

SERDAR SAATÇI'DAN BEŞİKTAŞ İTİRAFI

2018-2019 sezonunda Bundesliga'yı kazanan Bayern Münih'te forma giyen Jung Woo-young, Bavyera ekibinde şampiyonluk sevinci yaşamıştı.

Haberin Devamı

Kim Min Jae, Park Ji-sung ve Jung Woo-young'un ardından Avrupa'nın 5 elit liginde şampiyon olan üçüncü Güney Koreli futbolcu oldu. Kim Min Jae ayrıca. Serie A'yı kazanan ilk Koreli oyuncu oldu. İtalya'da daha önce forma giyen Güney Koreli futbolculardan Ahn Jung-hwan (Perugia) ve Lee Seung-woo (Verona) şampiyonluk sevinci yaşayamamıştı.

Napoli 33 yıl sonra şampiyon oldu: Kim Min-Jae tarihe geçti

Kim Min Jae, 2000-01 sezonunda İtalya'yı zirvede tamamlayan Roma'da forma giyen Hidetoshi Nakata'dan sonra Serie A'yı şampiyon olarak tamamlayan ikinci Asyalı futbolcu oldu.

YORUM YAZ