MENÜ

Manchester City'nin İspanyol yıldızı Rodri'nin efsanevi 15 günü!

Bu sezon Guardiola yöentimindeki Manchester City tarihinin en başarılı sezonunu geride bıraktı. Son altı sezonda beş kere Premier Lig'de mutlu sona ulaşan Manchester temsilcisi uzun zamandır peşinde koştuğu ve uğruna büyük paralar harcadığı Şampiyonlar Ligi kupasını da müzesine götürmeyi başardı. Manchester City bu büyük başarıları elde etmesinde Rodri de ön planda yer alırken İspanyol oyuncu son 15 günde kariyer zirvesini yaşadı.

Manchester City'nin İspanyol yıldızı Rodri'nin efsanevi 15 günü!

2019 yılında 70 milyon Euro karşılığında Atletico Madrid'den Manchester City'e transfer olan oyuncu o günden bu yana Guardiola için en önemli isimlerden oldu. Manchester City ile beraber İspanya Milli Takımı'nın da değerli bir ismi olan Rodri oynadığı kulvarlarda başarılı bir performamns sergiledi.

Haberin Devamı

4000 KİLOMETRE 4 KUPA

15 gün içinde 4000 kilometre yol yapan Rodri önce Manchester'da şampiyonluk kupasını kaldırarak ilk kupasını kazandı. Ardından Londra'ya doğru yol alan Rodri orada da Manchester United'ı yendi ve FA Cup'ı kazanarak ikinci kupasını kaldırdı. Londra'dan İstanbul'a geçen İspanyol oyuncu Şampiyonlar Ligi finalinde Inter ile karşılaştı. Manchester City'nin 1-0 yendiği maçta galibiyet golünü atarak çifte sevinç yaşadı ve üçüncü kupasını kaldırdı. Aynı zamanda Rodri finalde maçın adamı da olurken Şampiyonlar Ligi'nde de yılın oyuncusu seçildi. Sadece takımıyla kupa kazanmayan Rodri kişisel başarılara da ismini yazdırdı.

Manchester Citynin İspanyol yıldızı Rodrinin efsanevi 15 günü

Son olarak İspanya Milli Takımı ile Hollanda Rotterdam'a giden Rodri orada da Uluslar Ligi finalinde Hırvatistan'ın rakibi oldu. Normal süresi 0-0 biten maç penaltılara giderken maçı İspanya 5-4 kazandı ve Uluslar Kupası'nı kazandı. Böylece Rodri'nin 15 gün içindeki dörtlemesi tamamlanmış oldu.

Haberin Devamı

BALLON D'OR İÇİN MÜCADELE

Ballon d'Or için adaylardan biri olarak gösterilmeye başlanan Rodri'nin rakipleri oldukça güçlü. Lionel Messi Arjantin'in 36 yıl aradan sonra Dünya Kupası'nı kazanmasından dolayı ilk aday olarak gözükükren diğer adaylar da takım arkadaşları.

GÜNDEM İLKAY GÜNDOĞAN İDDİASI

Bu sezon ligde gol rekorunu kıran Erling Haaland ikinci sırada olurken üçüncü sırada ise Kevin De Bruyne ile Rodri bulunuyor. Rodri bu sezon 56 maça çıktı ve 4 gol atıp 7 asist yaptı.

Manchester Citynin İspanyol yıldızı Rodrinin efsanevi 15 günü

YORUM YAZ