MENÜ

Türkiye - Galler maçı öncesi çarpıcı açıklama: Türkiye'nin Euro 2020'den ders alması lazım

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Letonya'yı deplasmanda 3-2 ile geçen A Milli Takım, sahasında kritik maçta Galler ile karşılaşacak. Zorlu mücadele öncesi sürpriz bir açıklama geldi.

Türkiye - Galler maçı öncesi çarpıcı açıklama: Türkiye'nin Euro 2020'den ders alması lazım

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri D Grubu karşılaşmasında A Milli Takımımız, Samsun'da Galler'i konuk edecek.

Haberin Devamı

Mücadele öncesi üç maçta dört puan toplayan Galler üçüncü sırada yer alırken, altı puana sahip olan Türkiye ise zirvede yer alıyor. Dört puanla ikinci sırada yer alan Hırvatistan'ın ise bir maçı eksik.

KRİTİK KARŞILAŞMA

Bu akşam oynanacak olan mücadele iki ülke için de hayati önem taşıyor. Sahasında sürpriz bir şekilde Ermenistan'a 4-2 mağlup olan Galler, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılmak için sahadan üç puanla ayrılmak istiyor. Son günlerde durumu tartışılan Teknik Direktör Rob Page'in görevde kalabilmesi de bu akşam oynanacak karşılaşmaya bağlı.

Türkiye - Galler maçı öncesi çarpıcı açıklama: Türkiyenin Euro 2020den ders alması lazım

STEFAN KUNTZ DA ELEŞTİRİLİYOR

16 Haziran günü Türkiye deplasmanda Letonya ile karşılaştı. 90+4. dakikada Letonya'nın beraberlik golü soğuk duş etkisi yaratsa da 90+5. dakikada İrfan Can Kahveci, Ay-yıldızlılarımıza adeta hayat veren bir gol kaydetti.

Haberin Devamı

Galibiyete rağmen Alman teknik adam Stefan Kuntz eleştirilerin odak noktası oldu. Galler karşısında alınabilecek bir kötü sonucun ardından 60 yaşındaki teknik adam da ciddi şekilde tartışılmaya başlayacak.

'AŞAĞILAYICI BİR DUYGUYDU'

Wales Online'dan Gallerli Gazeteci Tom Coleman ile iki ülke açısından da kritik olan Türkiye Galler maçını konuştuk.

Coleman, Ermenistan karşısında alınan 4-2'lik mağlubiyetle ilgili olaTükrak; "Sanırım Galler için son zamanlarda alınan en kötü sonuçlardan biri olarak görülüyor. Birçok kişinin rahat bir şekilde Galler'in kazanamsını beklediği maçta, evimizde böyle kötü bir şekilde kaybetmek aşağılayıcı bir duyguydu.

Türkiye - Galler maçı öncesi çarpıcı açıklama: Türkiyenin Euro 2020den ders alması lazım

Ermenistan galibiyeti tamamen haketti. Galler, rakibine orta sahada teslim oldu ve Ermenistan kenarlarda çok fazla boşluk buldu" ifadelerini kullandı.

'ROB PAGE BASKI ALTINDA'

Coleman, Galler Teknik Direktörü Rob Page için ise, "Bence, Rob Page Dünya Kupası'ndaki kötü performansın ardından şu anda ciddi bir baskı altında. İran kötüydü ama neredeyse Galler daha kötüydü. Galler ayrıca son 11 maçından sadece birini kazandı. Şu an hava pek iyi değil. Türkiye'de de durum aynı. Kaybeden gidecek gibi..." dedi.

'TÜRKİYE'NİN EURO 2020'DEN DERS ALMASI GEREK'

Haberin Devamı

Gallerli gazeteci, Türkiye ile Galler arasında oynanacak mücadeleyi ise şöyle değerlendirdi; "Euro 2020'dekinden daha iyi bir maç bekliyorum. Türkiye o maç savunma çizgisini çok fazla öne çıkardığı için Galler arkada rahatça boşluklar buldu.

Brennan Johnson ve Dan James çok hızlı oyuncular. Bu yüzden Türkiye'nin Euro 2020'den ders alması gerekecek. Galler'de forvet sorunu var. Kieffer Moore, Ermenistan maçında kırmızı kart gördü için cezalı duruma düştü. Savunmada ise takımın en önemli isimlerinden Ben Davies, eşi doğum yaptığı için Galler'de kaldı."

Türkiye - Galler maçı öncesi çarpıcı açıklama: Türkiyenin Euro 2020den ders alması lazım

'KORKUTUCU BİR ATMOSFER OLACAKTIR'

"Galler'de insanların Türk futbolunu takip ettiğini düşünmüyorum. Çağlar Söyüncü, Premier Lig'de oynadığı için burada en fazla tanınan Türk oyuncu. Şahsen benim için Serie A'da Inter ile çok iyi bir sezon geçiren Hakan Çalhanoğlu en iyisi. Gördüğüm kadarıyla ülkeniz içinde çok önemli bir oyuncu.

SERGEN YALÇIN'DA SÜRPRİZ GELİŞME

Türkiye muhtemelen önceli yıllar kadar güçlü değil ve çok fazla bireysel becerilere bağlı bir takım gibi. Yine de galibiyet almak için zor bir deplasman. Eminim ki taraftarlar korkutucu bir atmosfer yaratacak."

Haberin Devamı

BURAK ÖZDEMİR - Fanatik.com.tr

YORUM YAZ