MENÜ

Fenerbahçe Beko - Khimki maçı ne zaman, hangi kanalda, saat kaçta?

Turkish Airlines EuroLeague'de 3 maçlık mağlubiyet serisini geçen haftaki Maccabi zaferiyle sonlandıran Fenerbahçe Beko 7. maç döneminde Rus ekibi Khimki’yi ağırlayacak. Kanarya Play-Off yolunda önemli olan iç saha maçını kazanmak için sahaya çıkacak. Maccabi Tel Aviv deplasmanında aldığı galibiyet ile 3 maçlık mağlubiyet serisini sonlandıran Fenerbahçe, iç sahada da Khimki galibiyetiyle CSKA Moskova ve Bayern Münih yenilgilerini unutturmak istiyor. Basketbolseverler, şifresiz yayınlanacak Fenerbahçe Beko - Khimki maçı öncesi geri sayıma geçti. Peki, Fenerbahçe Beko - Khimki maçı ne zaman, hangi kanalda, saat kaçta? Fenerbahçe Beko - Khimki maçı öncesi tüm son dakika gelişmeleri ve detaylar haberimizde.

Fenerbahçe Beko - Khimki maçı ne zaman, hangi kanalda, saat kaçta?

Fenerbahçe Beko, Turkish Airlines EuroLeague'in 7. maç döneminde Khimki Moskova’yı konuk edecek. Fenerbahçe Başantrenörü Igor Kokoskov, zor bir rakiple karşılaşacaklarını belirterek “Şu anda tüm oyuncularını kullanabilir duruma geldiler. Bugün sıralamada bulundukları yer ve aldıkları galibiyet sayısı kesinlikle onların hikayesini anlatmıyor. Birçok tecrübeli isimleri var ve tüm oyuncularına kavuştukları andan itibaren her pozisyonda çok yetenekli isimlere sahipler. Zor bir karşılaşma olacak. Khimki, Kızılyıldız maçının özellikle ikinci yarısında çok iyiydi. O karşılaşmayı kazandılar ve şu anda daha moralliler. Biz bu maça odaklanacağız. Evimizdeyiz ve Play-Off yolunda daha güçlü hale gelmek için iç sahayı korumamız gerektiğinin farkındayız.” dedi. Maccabi Tel Aviv deplasmanında aldığı galibiyet ile 3 maçlık mağlubiyet serisini sonlandıran Fenerbahçe, iç sahada da Khimki galibiyetiyle CSKA Moskova ve Bayern Münih yenilgilerini unutturmak istiyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Beko - Khimki maçı ne zaman, hangi kanalda, saat kaçta?

TSİ 20.45’te Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanacak mücadele beIN Sports Haber'den şifresiz canlı yayınlanacak. Müsabakayı Juan Carlos Garcia (İspanya), Saso Petek (Slovenya), Uros Nikolic (Sırbistan) hakem üçlüsü yönetecek.

Fenerbahçe'de Barthel, Khimki maçında yok

Turkish Airlines EuroLeague'deki temsilcilerimizden Fenerbahçe Beko, 7. maç döneminde Rus ekibi Khimki Moskova'yı sahasında konuk etmeye hazırlanıyor. Fenerbahçe'de sakatlığı nedeniyle Alman uzun Danilo Barthel'in forma giyemeyeceği açıklandı. Sezon başından bu yana bel sakatlığı nedeniyle sorun yaşayan Barthel, Fenerbahçe Beko'nun EuroLeague'de oynadığı Anadolu Efes ve Maccabi Tel Aviv maçlarında da forma giyememişti.

Haberin Devamı

Khimki ilk zaferine geçen hafta ulaştı

Temsilcimiz son olarak Maccabi’yi İsrail’de 75-65 yenerek 6. maçında 3. galibiyetini elde etti ve 9 puanla 4. sırada bulunuyor. Khimki Moskova ise 7 puanla 14. sırada yer alıyor. Khimki sezon başında Kovid-19 ve sakatlıklar nedeniyle tam kadro başlayamamıştı. Önemli oyuncularından yoksun çıktığı ilk 5 maçı kaybeden Khimki ilk zaferine geçen haftaki Kızılyıldız mücadelesinde ulaştı. Khimki de ilk 6 maçı kaçıran Jovic’in sakatlığı sürerken Monia’nun durumu belirsiz.

Khimki maçı öncesi Fenerbahçe'de son durum

Temsilcimiz, Turkish Airlines EuroLeague’deki son maçında 29 Ekim Perşembe günü Maccabi Tel Aviv'e konuk oldu. Fenerbahçe, rakibini 65-75 yenerek altıncı maçında üçüncü galibiyetini elde etti. Fenerbahçe Beko’da Ali Muhammed 17, Nando De Colo 13, Jarell Eddie ise 11 sayı buldu.

Fenerbahçe Beko, son resmi maçına ING Basketbol Süper Ligi’nde çıktı. 31 Ekim Cumartesi günü TOFAŞ'a konuk olan Fenerbahçe, rakibini 103-104 yenerek altıda altı yaptı. Sarı-Lacivertliler'de Nando De Colo 28 sayı, Jan Vesely 16 sayı (7 asist, 6 ribaund, 2 top çalma, 2 blok), Melih Mahmutoğlu ise 14 sayı üretti.

Fenerbahçe Beko’nun maç önü notları

Fenerbahçe Beko’da Nando De Colo, Lorenzo Brown, Edgaras Ulanovas ve Jan Vesely bu sezon oynanan tüm EuroLeague maçlarına ilk beşte başladı.

Haberin Devamı

Nando De Colo, son yedi EuroLeague maçının altısında çift haneli sayılarda skor üretti. Nando, son sekiz EuroLeague karşılaşmasının yedisinde en az bir top çalmaya imza attı ve bu süreçte maç başına en az bir üçlük buldu. Nando, EuroLeague’de faul çizgisini son 35 ziyaretinde hata yapmadı.

Ali Muhammed, EuroLeague’de oynadığı son 10 maçta en az bir 3 sayı isabeti kaydetti.

Nando De Colo, 17.8 verimlilik puanı ortalamasıyla EuroLeague’de bu sezon en yüksek verimlilik puanı ortalamasına ulaşan beşinci oyuncu.

Jan Vesely, maç başına 6.5 ribaund ortalamasıyla bu sezon EuroLeague’de en yüksek ortalamaya sahip altıncı isim.

Jan Vesely, EuroLeague tarihinin en çok hücum ribaundu alan beşinci oyuncusu (441). Vesely, EuroLeague kariyerinde 901 iki sayılık atış isabeti buldu ve bu alanda da en değerli yedinci oyuncu. Vesely, blok istatistiğinde 152 toplam değer ile 12. sırada, ribaund istatistiğinde ise 1120 toplam değer ile 11. sırada yer alıyor. Vesely’nin serbest atışlarda 500 isabet barajını aşmasına altı isabet kalmış durumda.

Haberin Devamı

Nando De Colo, EuroLeague tarihinde en yüksek yüzdeyle (%94.2) faul atan oyuncu. De Colo’nun EuroLeague kariyerinde toplam 3158 sayısı var ve organizasyon tarihinin en skorer dördüncü ismi.

Nando, 798 faul isabetiyle EuroLeague tarihinde dördüncü ve verimlilik puanı toplamında da 3527 ile yedinci sırada.

Danilo Barthel’in EuroLeague’de asistlerde 100 barajını aşmasına iki asist kalmış durumda.

Ali Muhammed’in EuroLeague’de 300. üç sayı isabetini bulmasına yedi isabet kalmış durumda. Ali Muhammed, üçlüklerde 300 barajını aştığında bunu başaran 20. oyuncu olacak.

Fenerbahçe maçı öncesi Khimki'de son durum

Sekizinci EuroLeague sezonunu yaşayan ve bu organizasyon ilk kez üst üste 4. defa yer alan Khimki Moskova, basketbol faaliyetlerine 1997 yılında başladı. Yalnızca altı yıl içerisinde Rusya Ligi yarı finaline yükseldi ve Rusya Kupası’nda da üç kez üst üste yarı final oynadı. 2006 senesinde Rusya Ligi ve Rusya Kupası’nda final oynayan ancak iki kulvarda da CSKA Moskova engeline takılan Khimki, Fiba Eurocup’ta da finale yükselme başarısı gösterdi fakat Joventut Badalona’yı geçemedi.

Haberin Devamı

2007 yılı, Khimki Moskova’ya ilk kupasını getirdi. Rusya Kupası’nda CSKA Moskova’yı geçen Khimki, ilk büyük başarısına imza attı. Aynı sezonda üçüncü kez üst üste Rusya Ligi finaline kalan ve ULEB Cup’ta da ilk kez mücadele ederek Top 16 oynayan Khimki, istikrarlı gidişatını sürdürdü. 2008-09’da Eurocup’ta finale yükselen Rusya temsilcisi, Litvanya’nın güçlü takımlarından Lietuvos Rytas’ı geçemedi.

2009-10’da ilk kez EuroLeague’de mücadele eden ve Top 16 turuna yükselme şansı yakalayan Khimki, 2011’de CSKA’yı geçerek VTB Ligi’ni, 2012’de de finalde Valencia’yı geçerek Eurocup’ı kazandı. Bu kadroda Zoran Planinic, Vitaly Fridzon ve Kresimir Loncar dikkat çekiyordu.

2012-13 sezonunda üçüncü kez EuroLeague’de mücadele eden Khimki, Top 16’ya yükselme başarısını tekrarladı ancak iki sezonu kupasız tamamladı.

Rusya ekibi, 2014-2015’te Eurocup’ı turnuva MVP’si Tyrese Rice ve Finlandiyalı şutör Petteri Koponen önderliğinde ikinci kez kazandı. Bu iki oyuncu da Eurocup’un en iyi beşine seçilirken, Rimas Kurtinaitis de bu turnuvayı üçüncü kez kazanan ilk koç oldu. Bu sezonda VTB’de final oynama başarısını tekrarlayan Khimki, finalde yine CSKA’ya takıldı.

2016-17’de Alexey Shved önderliğinde Eurocup’ta çeyrek final gören ve VTB’de de final oynayan Khimki, 2017-18 sezonunda ise EuroLeague kulvarına dönüş yaptı ve ilk kez Play-off oynama başarısı gösterdi. Khimki’nin Final Four hayallerine son veren takım ise 3-1’lik seri sonunda CSKA Moskova oldu.

2018-19 sakatlıklar nedeniyle EuroLeague’de istediğini alamayan ve Play-off dışında kalan Khimki, VTB’de ise finale yükseldi. Rusya temsilcisi, pandemi nedeniyle yarıda kalan 2019-20 sezonunda ise Play-off potasında yer alıyordu.

Müzesinde iki Eurocup, bir VTB Ligi, bir de Rusya Kupası şampiyonlukları bulunan Khimki’nin formasını yakında dönemde giyen isimler arasında Gianmarco Pozzecco, Maciej Lampe, Timofey Mozgov, Kelly McCarty, Vitaly Fridzon, Carlos Delfino, Jorge Garbajosa, Keith Langford, Carlos Cabezas, Paulius Jankunas, Kresimir Loncar, Zoran Planinic, Petteri Koponen, James Augustine, KC Rivers, Paul Davis, Marko Popovic, Tyler Honeycutt ve Zoran Dragic gibi isimler yer alıyor.

Khimki Moskova’da son durum

Rimas Kurtinaitis tarafından çalıştırılan Khimki Moskova’nın kadrosunda şu isimler yer alıyor:

Guardlar: Alexey Shved, Errick McCollum, Vyacheslav Zaytsev, Stefan Jovic, Dairis Bertans, Evgeny Voronov

Forvetler: Sergey Karasev, Egor Vialtsev, Janis Timma, Sergey Monia, Vladislav Odinokov, Vladislav Sharapov, Jonas Jerebko

Pivotlar: Devin Booker, Jordan Mickey, Greg Monroe

Koç: Rimas Kurtinaitis

Sezonun ilk bölümünü sorunlarla boğuşarak geçiren ve ideal kadrosundan uzak kalarak ilk beş maçta galibiyet alamayan Khimki, 30 Ekim Cuma günü oynanan Kızılyıldız karşılaşmasıyla ilk galibiyetine uzandı. Rakibini Moskova’da 83-77 yenen Khimki’de Errick McCollum 23 sayı, Alexey Shved ise 15 sayı, 12 asist, 4 ribaund istatistikleri üretti.

Khimki, VTB Ligi’nde çıktığı altı maçta iki galibiyet aldı. Son VTB karşılaşmasını 26 Ekim’de oynayan Khimki, Avtador Saratov’a 85-82 yenildi. Bu mücadelede Jordan Mickey 24, Greg Monroe 19, Alexey Shved ise 17 sayı üretti.

Khimki Moskova’nın maç önü notları

Khimki Moskova’da Stefan Jovic sakatlığı nedeniyle ilk altı maçı, Sergey Monia da son üç karşılaşmayı kaçırdı. Errick McCollum ise geçtiğimiz hafta Khimki formasıyla ilk kez EuroLeague’de boy gösterdi.

Khimki Moskova’da bu sezon 16 farklı oyuncu EuroLeague’de forma giyerken, ilk beşlerde on farklı oyuncu yer aldı. Tüm maçlara ilk beşte başlayan tek isim Jonas Jerebko oldu.

Alexey Shved, EuroLeague’de son 22 maçın tamamında ve son 62 maçın 61’inde en az 1 üç sayı isabeti buldu. Shved, son 13 EuroLeague maçının 12’sinde en az 2 üç sayı isabeti kaydetti. Shved, son 76 EuroLeague karşılaşmasında çift haneli sayılarda skor üretti. Rus yıldız, son dokuz EuroLeague maçının sekizinde en az bir top çalma istatistiğine imza attı. Shved, faul çizgisini son 20 ziyaretinde hata yapmadı.

Janis Timma, son 14 EuroLeague karşılaşmasında en az 1 üç sayı isabeti buldu. Timma, son 12 EuroLeague maçının 11’inde en az 2 üç sayılık baskete imza attı.

Jonas Jerebko, son 11 EuroLeague maçının 10’unda çift haneli sayılarda verimlilik puanına erişti. Jerebko, son 13 EuroLeague karşılaşmasında da en az 1 üçlük buldu.

Devin Booker, son 10 EuroLeague mücadelesinde de çift haneli sayılarda verimlilik puanına erişti.

Greg Monroe, son 14 EuroLeague maçının 13’ünde çift haneli sayılarda verimlilik puanı üretti.

Errick McCollum, son yedi EuroLeague maçının altısında çift haneli sayılarda skor yaptı. McCollum, son 19 EuroLeague maçının 18’inde en az 1 üçlük buldu.

Devin Booker, maç başına 8.2 ribaund ortalamasıyla bu sezonun EuroLeague lideri ve hücum ribaundlarında da 3.2 ortalamayla ikinci. Ribaund istatistiğinde Jonas Jerebko da 7.7 ortalamayla ikinci sırada bulunuyor.

Alexey Shved, EuroLeague tarihinde bir sezonda (2017-18) en çok sayı (740) ve en çok üç sayı isabeti (107) üreten isim.

Stefan Jovic, EuroLeague tarihinde bir maçta en çok asist (19) yapan isim.

YORUM YAZ