MENÜ

Emery ateş püskürdü!

UEFA Avrupa Ligi'nde dün çeyrek final rövanş maçında Atletico Madrid ile 0-0 berabere kalarak elenen Valencia'nın Teknik Direktörü Unai Emery, maçın son dakikalarında bir penaltı pozisyonunun atlandığı gerekçesiyle maçın hakemlerine ateş püskürdü.

Emery ateş püskürdü!

Emery, İspanyol basınına yaptığı açıklamada, "Hepiniz gördünüz. Televizyon yalan söylemez. Maçlarda daha fazla hakem görevlendiriliyorsa, bu, böyle pozisyonlar atlanmasın diye yapılıyor" dedi.

Valencia’nın sahasında oynanan ilk maçta 2-2 berabere kalan iki İspanyol takımı, dün de Atletico Madrid’in sahası Vicente Calderon’da 0-0 berabere kalmış, Atletico deplasmanda gol atması sayesinde yarı finale yükselmişti.

Dünkü maçın 85. dakikasında soldan ortalanan bir topa ceza sahasında yükselen Valencialı Zigiç, Atletico Madridli savunma oyuncusu Juanito tarafından çekilerek düşürülmüş, Zigiç’in forması yırtılmıştı.

Pozisyonda penaltı kararı vermeyen ve oyunu devam ettiren Alman Florian Meyer’e Valencialı oyuncular ve teknik ekip itiraz etmiş, Meyer, teknik direktör Emery’yi tribüne göndermişti.

UEFA, Avrupa Ligi’nde karşılaşmalarda 5 hakem görev yapıyor ve her iki ceza sahasında da gol çizgisinin dışında, bu tarz pozisyonlarda orta hakemi uyarabilecek birer hakem bulunuyor.

"Hakemin ve yardımcılarının penaltı kararını verecek kadar güçlü bir karaktere sahip olmadığını" söyleyen Emery, "pozisyonu tekrar izleyince utanacaklar" dedi.

KALECİ CESAR
Valencia kalecisi Cesar da hakeme tepki göstererek, "Görmediklerine inanamıyorum. Bir rövanş maçında 86. dakikada deplasman takımı lehine penaltı vermek için çok güçlü bir karaktere sahip olmalısınız" dedi.

Cesar, "Gelecek yıl maça saatimi getiremeyeceğim, çünkü onu da çalabilirler" diye konuştu.

UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek finalde Valencia’yı eleyen Atletico Madrid yarı finalde İngiltere’nin Liverpool takımıyla karşılaşacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ