MENÜ

Ara transfer nedir?

Abone Ol Google News

Hikaye bu ya... Erkeklerin gidip kendilerine eş bulabilecekleri bir mağaza açılmıştır! Mağaza 5 katlıdır. Yukarı doğru çıkılan her katta, kadınların özellikleri de yükselmektedir. Mağazanın girişinde kocaman bir tabelada şu yazmaktadır:

Haberin Devamı

“Herhangi bir katın kapısından giren erkek, o kattan mutlaka bir eş bulmak zorundadır. Eğer bir üst kata gitmek isterse, yeniden aşağı katlara inme hakkı yoktur.” Bir grup erkek, kendilerine eş seçmek için mağazaya gider. 1. kata gelirler; kapıda şunlar yazılıdır:

“Bu kattaki kadınların çalışacak bir işleri var. Üstelik çocukları da severler.” Erkekler yazıları okur ve şu yorumu yapar: “Eh; hiç yoktan iyidir, ama bir de üst kata bakalım.” 2. kata gelirler; kapıda yazılanlar şöyledir:

“Bu kattaki kadınların iyi bir işleri var, çocukları severler ve son derece güzellerdir.” Erkekler: “Hiç fena değil, ama acaba bir üst katta ne var?” 3. kata gelirler; kapıdaki tabelada şunlar yazılıdır: “Buradaki kadınların çok iyi birer işleri var, çocukları severler, son derede güzeldirler ve ev işlerine de yardım istemezler.” Erkekler: “Aman Allah’ım, çok etkileyici, ama yukarıda iki kat daha var.” 4. kata gelirler; “Buradaki kadınların işleri çok iyi, çocukları çok severler, gayet güzel olup, ev işlerine yardım edilmesini istemezler ve ayrıca son derece cazibelidirler.” Erkekler şaşkınlıktan yutkunmaya başlarlar: “İnanılmaz, bir üst katta bizi neyin beklediğini bir düşünün!”

Haberin Devamı

Ve 5. kata çıkarlar...

Tabelada şunlar yazılıdır: “Bu kat boştur ve sadece erkekleri memnun etmenin mümkün olmadığını kanıtlamak için konmuştur. Çıkış soldadır; umarız inerken merdivenlerden yuvarlanırsınız...”

Ara transfer dediğiniz şey de aslında budur. Sezon başında onca uzun sürede arayıp bulamadığınızı, şimdi kısacık bir sürede yeniden ararsınız. Çoğu zaman ‘ten uyuşmazlığı’ yaşanır, ‘uyum sorunu’ yaşanır ve ‘mutsuz son’la biter öykü... Nadiren de olsa ‘bir elmanın ikinci yarısı’ çıkar bulduğunuz; o sizi, siz onu tamamlarsınız, mutlu mutlu devam ederseniz geleceğe...

Sezonun ilk yarısı bitti. Kimileri mükemmel bir rüyayı geride bıraktı, kimileri kâbus gibi günleri atlattı. Fakat henüz maçın ilk yarısı tamamlandı ve oynanacak koskoca bir devre daha var. Ara transfer dönemi yaklaşmışken, bu hikayeyi yazmak istedim. Sevgili Başkanlar, Sevgili yöneticiler; Siz siz olun, durmanız gereken adreste yerde durun. Yoksa eliniz bomboş kalır, merdivenden yuvarlanırsınız!

YORUM YAZ