MENÜ

Bu fırsat kaçmaz!

Abone Ol Google News

Schalke için geçen sezon rüya gibiydi. 63 puan toplayıp ligi ikinci bitirmeleri, teknik direktör Tedesco’ya müthiş bir kredi kazandırdı. Conte, Allegri gibi İtalyan hocaların tekrar ‘hortlattığı’ 3’lü savunma sistemiyle, Tedesco da harikalar yarattı. Ta ki yeni sezona kadar... Bundesliga’da uyguladıkları 3-1-4-2 taktiği, bu kez kimseye sökmedi. 5 hafta geride kaldığında, Schalke sıfır puanla dibe demir atmıştı. Tedesco mecburen sistemi değiştirdi, 4-2-3-1, 4-3-3 gibi varyasyonlar denedi, denemeye de devam ediyor.

Haberin Devamı

2 gol atan oyuncu ön libero!

Ligde üst üste 2 galibiyet İtalyan hocayı rahatlattı. Ancak İstanbul’a gelmeden önce, evlerinde Werder Bremen’e 2-0 yenilmeleri, moralleri tekrar alt üst etti. Şu an 18 takımlı ligde 16. sıradalar. İşleri kolay değil. Hücum hattında bir türlü istikrar sağlanamadı. Uth, Embolo, Burgstaller gibi isimler arasında sürekli rotasyon yapılıyor. Takımda 2 gol atabilen tek oyuncu, ön libero Bentaleb.

Kalecisi 1 maçta 2 hata yaptı

Üstelik İstanbul’a sıkıntılı geldiler. Kaptan Naldo sakatlığı nedeniyle yok. Embolo da hafif sakat. En önemlisi tecrübeli kaleci Fahrmann yok. Onun yerine 22 yaşındaki Nübel oynayacak. Genç eldiven, ilk kez forma giydiği Bremen mücadelesinde yenen 2 golde de hatalıydı. Bu tecrübesizliğe bir de Türk Telekom Stadı’nın atmosferi eklendiğinde, Galatasaray hücumcuları karşılarında eli ayağı titreyen bir kaleci bulabilirler.

Haberin Devamı

1 puan bile işlerine gelecek

Tedesco’nun sahaya süreceği 11’i tahmin etmek çok zor. Neredeyse her maç, 4-5 oyuncu birden değişebiliyor. Şampiyonlar Ligi’ndeki 6 maçlık periyodun dinamiği, yerel liglere göre çok farklı. Neticede kazandığınız her puan, rakibinizin kaybı anlamına geliyor. Almanya’daki kötü günlere rağmen, Schalke’nin grupta 4 puanı var. Dolayısıyla İstanbul’dan çıkması muhtemel 1 puan, Almanlar’ın işine gelecektir. 11 de buna göre şekillenebilir.

Kadroda bir ihtimal daha var

Galatasaray’ın eksikleri de çok önemli. Fernando çok büyük kayıp. Orta sahanın beyni, kalbi, dinamosu olmayacak. Serdar Aziz aynı şekilde. Stoper kalitesi tartışılır, ancak mevcut Galatasaray kadrosu içinde yeri çok kritik. Ozan 11’de çıkarsa, tecrübesizliği pahalıya patlayabilir. Bir ihtimal, Donk - Maicon tandemiyle, orta alanda Selçuk - Ndiaye - Belhanda üçlüsünü görebiliriz. Burada Donk’un pozisyonu kritik rol oynayacak.

Zaferin anahtarı Belhanda’da

Belhanda’nın artık sorumluluk alması gerekiyor. Ne oyununda ne ne tavırlarında Galatasaray’a karşı bir aidiyet hissettiğini görmüyoruz. 1.5 sezonda sadece 3 gol attı, ama 3 de kırmızı kartı var. Formanın ağırlığını kaldıramadığı kesin. Yine de mevcut şartlar sebebiyle Fatih hoca ona çok ihtiyaç duyuyor. Bugün yapacakları çok önemli; önde Rodrigues, Sinan ve Eren’in etkinliği, onun performansına bağlı. Bu arada Schalke’nin 16. sırada olması kimseyi yanıltmasın. Kadro değeri, Galatasaray’ın 2 katından fazla. Potansiyelli oyunculara sahipler. Ancak İstanbul’da taraftar baskısı büyük fark yaratabilir. Diğer maçta da Lokomotiv, Porto’dan puan koparabilirse, Galatasaray adına müthiş bir gece yaşanabilir.

Haberin Devamı
YORUM YAZ