MENÜ

Trabzon yıkılmaz

Abone Ol Google News

Yazarımız Serhat Demirtaş, revire dönen Fırtına’yı yorumladı:

Haberin Devamı

Sezon başı itibariyle bu kadar kilit oyuncu sakatlığı neresinden bakarsanız dezavantaj. Öncelikle ezber bozulacak ve yenisini tesis etmek için çok fazla bir zamanınız olmayacak. Zira Trabzonspor hem Avrupa hem ligde var. Ünal Hoca’nın sezon başı itibariyle elini güçlendiren rotasyon avantajı da ortadan kalkacak. Tüm bunlar elbette yeni arayışları zorunlu kılıyor. Ekici’nin gidişiyle Yusuf’un çıkışı, Abdülkadirler ve Ekuban’ın patlaması gibi yakın geçmişin artıları yeniler için bir umut. Ancak titiz olmak, forma dağıtırken ve rotasyon yaparken fazla uçlarda olmamak gerekecektir sanırım.

Tüm eksiklere rağmen ezberlenecek bir kadroyu Ünal Hoca ne kadar erken bulursa bu kaos ortamından o kadar çabuk çıkılır hem takım içinde hem de tribünlerde. Yine de eldeki kadronun, başta Sturridge etkisiyle yarışta varolabileceğine inananlardanım.

Abdülkadir Ömür / 4-6 ay

Fırtına’nın genç yıldızı Abdülkadir Ömür sol dizindeki menisküs yırtığı nedeniyle dün Almanya’nın başkenti Berline’de ameliyat oldu. 20 yaşındaki futbolcunun 4-6 ay arasında forma giyemeyeceği öğrenildi. Böylece en iyi ihtimalle 14 lig maçını kaçıracak olan yıldız oyuncu, Avrupa’da da grup aşamasında forma giyemeyecek.

Haberin Devamı

Ogenyi Onazi / 5-6 hafta

Geçen sezon ilk yarının son maçında Rize karşısında sakatlanan ve aşil tendonu kopan Nijeryalı oyuncu bir türlü sahalara dönemedi. Yoğun tedavi programı uygulanan 26 yaşındaki orta saha oyuncusunun en az bir ay daha formasına kavuşamayacağı öğrenildi. Başarılı oyuncunun yüzde 100 olarak hazır hale gelmesi ise 5-6 haftayı bulacak.

Caleb Ekuban 6 hafta

Gençlerbirliği provaları devam ederken, antrenmandan kötü haber geldi. İvanildo Fernandes ile girdiği ikili mücadelede yerde kalan Ekuban’ın sol ayak tarak kemiğinde kırık tespit edildi. Önümüzdeki günlerde ameliyat olacak olan Ganalı golcünün de en az 4-6 hafta arası görev yapamayacağı kaydedildi.

Yusuf Sarı / 6 hafta

Trabzonspor’un bir diğer genç ismi Yusuf Sarı da U21 Milli Takımı’nda sakatlanmıştı. 20 yaşındaki oyuncunun da Abdülkadir Ömür gibi menisküsünde yırtık tespit edilmişti. Ancak genç oyuncundaki yırtığın Abdülkadir’e göre daha hafif olduğu belirtilmişti. Ameliyat olan Yusuf 6 hafta sonra sahalara geri dönecek.

Daniel Sturridge / 1 hafta

Fizik eksiğini kapatmak için yoğun mesai harcayan Sturridge de henüz 90 dakikayı çıkaracak seviyeye gelemedi. Yoğun idman programından dolayı kas ağrıları yaşayan 30 yaşındaki futbolcunun da yüzde yüz hazır olması için en az bir hafta daha süreye ihtiyacı var. Ancak İngiliz oyuncu, Gençlerbirliği karşısında son anlarda taraftara ‘merhaba’ diyebilir.

YORUM YAZ