MENÜ

Mesele 3 tl değil, Trabzon'un ruh hali!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Futbolun Trabzon kadar çok konuşulduğu, takımın durumunun kentin ekonomisini de, ruh halini de Trabzon kadar etkilediği bir şehir bizim memlekette yoktur. Hatta biraz ileri bile gidebilirim, Trabzonspor’u eskiden şehir buralara taşımıştır ama şimdi Trabzonspor şehrin en büyük markasıdır. Bu şehirden Trabzonspor’u çıkarırsanız elinizde sıradan bir kent kalır.

Hal böyleyken doğal olarak insanlar ‘futbol şehrinin’ bu tribün reaksiyonuna bir anlam veremiyor. Kısa alanda tamamını anlatmak elbette zor ama birkaç ana nokta var. Biri 2010-2011 sonrasındaki buhranın ardından kentin dinamiklerinin ‘bölünmüşlükten’ bıkması ve herkesin bir saf tutması; bir başkası da takımın sportif olarak kendi heyecanını sahadakilerde bulamaması.

Para verseniz gelmez!

Yani mesele aslında biletin fiyatı değil. Bu atmosferdeki, bu ruh halindeki insanı bileti 3 liraya çekmeyi bir kenara bırakın, üzerine 33 lira da verseniz stada getiremezsiniz. Fakat ne zaman ki o taraftarlar, sahada Trabzonspor’un markasını, heyecanını, hedeflerini taşıyan bir takım ve camia bütünlüğü hisseder o zaman rakamların değeri ortadan kalkar...

Kötü oyun, önemli skor

Aslında buna en güzel örneği de Mersin hocası Ümit Özat verdi maçtan önce. “Ne olursa olsun Trabzon Trabzon’dur. Eksiklerine rağmen sahada milyonlarca Euro’luk bir takım olacak” sözleri Trabzonlular’ın içinin dolmasını beklediği bir tespitti. Dün gece de birazcık kıpırdanma kritik bir dönemde kafaları çok rahatlatıp ayakları daha iyi oynatacak bir sonucu beraberinde getirdi. Belki kaybettiği birçok maça oranla daha kötüydü ve tesadüf bir golle kazandı Bordo-Mavililer ama büyük takım refleksini sahaya yansıttı ve iyi yardımlaştı, iyi konsantre oldu, rakibinden çok koştu ve istediği oldu.

Bünyeye ilaç etkisi

Alınan sonuç elbette her şeyi değiştirmeyecek, puan cetvelinde pek yerinden oynatmayacak ama iyileşme gereken bünyeye ilaç etkisi yapacak. Mersin İdman Yurdu’nu ise Ümit Özat’ın dokunuşundan sonraki süreç sebebiyle hep takdir ettik. Ancak çok hayati bir maç kaybettiler. Artık kafa olarak işleri çok daha zor olacak.

YORUM YAZ