MENÜ

Denizli'nin ilk maçı!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Teknik ekipte yapılan görev değişiminin etkileri ortada. Mustafa Denizli’nin takıma ne verip vermediğini bu hafta Kayseri’de göreceğiz. Çünkü aradan en az üç maçın geçmesi gerektiğini düşünüyoruz. Gençlerbirliği ve Sivas’ın ardından Antalyaspor maçı ile birlikte bu süreç tamamlanmış olacak. Denizli’nin gelişi ile birlikte neler değişti, bunları özetleyelim.
Yabancılar ikiye ayrıldı! Şöyle ki, bu sene gelenlerden Zapotocny, Seriç ve Sivok tereddütte kaldılar. Delgado, Holosko, Nobre, Bobo ve Özellikle Tello da tam tersi bir durum söz konusu. Bir de Cisse’nin konumu var. Denizli yorumculuk yaparken, Cisse’nin verimsiz olduğunu ve oynamaması gerektiğini söylüyordu. Şimdi gelinen noktada yeni yabancılar ve Fransız oyuncunun bütün endişelerden kurtulduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Kadroda yer alan bütün oyunculara yeni bir forma yarışı şansı açıldı. Üzülmez ve Toraman yeniden ilk 11’in değişmezleri haline geldi. Her maç değişim gösteren kadroda bu olumsuzluk asgariye indi. Denizli bununla da kalmayıp, oyuncuların yemesine, içmesine, kamp yapılan otele, seyahat araçlarına, tesislerin iç donanımına, hatta giyim kuşamdan özel yaşantısına kadar her şeye el attı. Bu da yetmedi, yönetim ile takımı iç içe olmaktan çıkarttı. Dışarıdan müdahale kesilmiş oldu.

Laubaliliğe dikkat!
Bunları terazinin artı kısmına rahatlıkla koyabiliriz. Ancak gözümüze çarpan bir de tersi durum var. O da şu; antrenmanları büyük özen ve dikkatle izliyoruz. Denizli sürekli gülüyor. Oyuncuları ile şakalaşıyor, herkesle temas kuruyor. Denizli’yi tanımayan, gerçek yüzünü bilmeyen oyuncular bunu göz ardı etmiş gibi geldi bize. İdmanlarda bir ciddiyetsizlik ve bazı laubali davranışlara şahit olduk. Özellikle bir kaç ayrı gruba ayrılıp yapılan çalışmalarda bu durum iyice belirginleşiyor. Fakat Denizli, gülerken ağlatan bir teknik adamdır. Eğer bu durum tatsız bir olay yaşanmadan algılanmazsa, yarın sahada farklı sonuçlar çıkar ortaya.
Bunun için diyoruz ki, artık balayı günleri bitti. Şampiyonluk yarışında çok büyük öneme sahip Kayserispor maçında Denizli’nin gerçek yüzünü ve Kartal’a verdiği sinerjiyi göreceğiz.

YORUM YAZ