MENÜ

Şenol Güneş, Fener düşmanı mı?

Abone Ol Google News

Sadece biz değil, Avrupa Şampiyonası’na katılan ülkelerin teknik direktörlerinin bazıları ve Avrupa medya mensupları bile Bizim Çocukları turnuvanın gizli favorisi ilan etmelerine karşın puan bile almadan eve döndük.

Haberin Devamı

Olabilir, futbolda her sonuç var. Avrupa Şampiyonası, Dünya Kupası’ndan daha zor bir organizasyondur. Amerika, Asya ve Afrika’nın futbolu yavaş oynayan takımları, oyun mantığı olarak Dünya Kupası’nı daha düşük tempolu bir organizasyon haline getiriyor.

2002 Dünya Kupası’nda hiçbir Avrupa takımı ile karşılaşmadan dünya üçüncüsü olmamızın bu yönü hep gözlerden uzak tutulur. Avrupa’nın grup elemeleri bile öyle zordur ki, bir son dakika golü ile ancak gruptan çıkabildik.

Başkan Özdemir çöküşün üstünü örtemez

Grupta oynanan üç maçın öncesi ve sonrasında herkes fikrini söyledi, yorumunu yaptı. Bizde fikirlerimizi bu köşede yazdık. Türkiye Futbol Federasyonu’ndan ciddi bir sorgulama(soruşturma değil) beklerken Başkan Nihat Özdemir puansız dönmenin nedenini İtalya yenilgisine bağlayarak konuyu kapatmaya ya da büyük başarısızlığın üstünü örtmeye çalışıyor.

Haberin Devamı

Turnuvanın favorilerinden biri olan İtalya’ya kendi evinde yenilmek bir futbol takımına daha doğrusu bir ulusun takımına nasıl psikolojik çöküş yaşatır? Bu kadar çabuk dağılan, çöken bir Ulusal takıma bundan sonra nasıl güvenilebilir? Çoğu Avrupa’nın önemli takımlarında oynayan futbolcularımızı “psikolojisi bozuk çocuklar” şeklinde nitelemek ne kadar doğrudur?

Şenol Güneş’e sözlü saldırı yapıldı mı?

Futbolcular Şenol Güneş’e ya da Şenol Güneş futbolcularına güveniyor mu? Eğer sağlam ve sarsılmaz bir güven ortamı varsa, bir TV kanalında üç futbolcunun Şenol Güneş’e Bakü’de kaldıkları otelde sözlü saldırıda bulunup “sen Fenerbahçe düşmanısın” dedikleri iddiası ne olacak?

Sosyal medyada yazılıp, çizilen söylentiler bir yana bu konunun aydınlatılması gerekmez mi? Bu olay doğru mudur, o futbolcular kimdir? Eğer bu olay doğru ise Şenol Güneş bir daha onları Ulusal takıma çağırmaz.

Yani federasyon konuyu açığa çıkartmasa bile 1 Eylül’de oynanacak Karadağ maçı kadrosu her şeyi net olarak gözümüzün önüne serer. Türkiye Futbol Federasyonu’nun Yönetim Kurulu gerçeklerin bir gün mutlaka açığa çıkmak gibi bir huyu olduğunu bilmezler mi?

YORUM YAZ