MENÜ

Galatasaray zoru kolaylaştırıyor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Şampiyonluğa oynayan takımlar için sonlara yaklaşıldıkça maçların zorlaşacağı hep söylenegelir. Ama bir takım var ki, maçlar zorlaştıkçe oyunu kolay çözüp sonucu alıyor. Fatih Terim geldikten sonra sürekli üstüne koyan, sona yaklaştıkça en zor maçları en kolay şekilde kazanan takımdan söz ediyorum, yani Galatasaray'dan. İki hafta önceki Beşiktaş maçı kendi evinde oynanmasına karşın favori Beşiktaş gösteriliyordu. Rodriguez'in önderliğinde favori rakip çok kolay geçildi.

Yeni Malatyaspor karşılaşması ise yine Rodriguez'in müthiş çabukluğu ile daha 15, dakikada bitti neredeyse. Ataklar çabuk ve zamanında yapıldığı anda en üst düzeydeki maçlarda bile halı saha golleri atılabiliyor. Rodriguez topu kazandıktan sonra öylesine hızlı hareket ediyor ki rakip savunmanın toparlanması için bırakın zamanı bir an bile kalmıyor. Galatasaray topu kazandığı anda Rodriguez ve Nagatomo ile adeta siprint atark oyuna çıkıyor. Çoğu takım böyle durumlarda önce topu garantiye alıp, yan ya da geri paslarla rakibe geriye dönme şansı veriyor. Galatasaray, rakibin en zayıf olduğu anların topun el değiştirdiği durumlar olduğunu biliyor. O durumları iyi değerlendirmek takımın genel oyun felsefesini oluştururken, felsefenin oyuna yansımasının öncülüğünü de Rodriguez yapıyor.

Evet, ilk 15 dakikada biten bir karşılaşmanın geriye kalanı herhangi bir olumsuzluk, sakatlık yaşanmaması için planlanan bir oyun anlayışı şeklinde geçti. Ne Galatasaray aşırı bir istek içerisine girdi ne de konuk ekip onları zorlayacak hamleler yapabildi. Henüz 30. saniyede kazanılan bir golden sonra Galatasaray'a diş geçirmenin zorluğunu maç boyunca hissetti Malatyaspor. Galatasaray'ın savunmada herhangi bir sıkıntı yaşamaması, maç boyunca kalesinde tek bir tehlike yaşamaması da, ilk dakikada atılan iki gol ile ilintilidir.

Erken atılan gollerden sonra kazanılan bir karşılaşmadan sonra tüm Galatasaraylıların aklı son haftaki Göztepe maçına kaymış gibiydi. Kendi sahasında oynadığı 17 maçın 16'sını kazanıp, Fenerbahçe derbisini beraberlikle bitirmiş, çok büyük bölümünü de iyi oynayarak kazanmış Galatasaray'a, dün akşam kutlama maçı olarak stadı dolduran taraftarlarının önünde sorun çıkartmak hiç de kolay değildi. Galatasaray bu maçı kazanacaktı ama bu denli kolay bir karşılaşmayı da kimse beklemiyordu.

YORUM YAZ