MENÜ

İşte Göztepe

Abone Ol Google News

Son zamanlarda tekrar alevlendirilen yabancı oyuncu sınırlaması tartışmasının ne kadar yersiz olduğuna zaten birkaç haftadır tanık oluyorduk; Anadolu takımlarının sergilediği futbolla... İki gündür seyrettiğimiz maçlar da bunun teyidi gibi. Gözlerimizin pasını silen, atak zenginliğiyle adeta masa tenisine dönen maçlar izliyoruz. Göztepe-Alanyaspor maçı da böyleydi. Tam bir görsel şölen sundular. İki takımı da kutlamak gerek. Maçın hakkı beraberlikti ama fırsatları daha iyi değerlendiren Göztepe üç puanı aldı. Oyunun genelinde Alanyaspor daha etkiliydi. Güney ekibinin, her defansın kabusu olabilecek bir forvet hattı var.

Haberin Devamı

Ders niteliğinde

Göztepe defansının üstüne kara basan gibi çöktüler. Ancak son vuruşları laubalice yaptılar. Göztepe ise kaptığı toplarla başta Yasin olmak üzere hızlı, çabuk ve organize ataklar geliştirdi. İki gol de bu tarz ataklardan geldi. 20’deki ilk gol ders niteliğindeydi. Kontratakta olan Alanya’ydı, topu taşıyan da Ceyhun. Beş oyuncuyla yükleniyordu konuk. Defans eksik yakalanmıştı. Ancak Ceyhun ağır kalınca geriden gelip topu kapan Poko takımını atağa kaldırdı.

Haberin Devamı

Ghilas ve serseri top!

Seri paslaşmalar sonucu Göztepe Deniz ile golü buldu: 1-0. İkinci golde final pasını veren Castro, bitiren de Borges’ti: 2-0. Alanya 42’de Tzavellas’ın kafa vuruşuyla maça tutundu: 2-1. Pozisyonları cömertçe harcayan konuk takım aradığı golü ancak 74’te Cisse’yle buldu. Maç beraberliğe kilitlendiği anda iki stoperin arasında serseri topu kontrol eden Ghilas harika bir röveşata ile üç puanı getirdi: 3-2.

YORUM YAZ